Israel trapper ned operasjonen

Israel fortsetter bakkeoperasjon for å avsløre og ødelegge angrepstunneler, men holder tilbake luftangrep med mindre det kommer nye rakettangrep.

Et israelsk pansret personellkjøretøy i nærheten av Gaza. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Et israelsk pansret personellkjøretøy i nærheten av Gaza. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Natt til mandag var det ingen rakettangrep fra Gaza-stripen mot Israel. Heller ikke israelske forsvarsstyrker gjennomførte noen luftangrep mot militante mål på Gaza-stripen.

Mandag morgen ble en enslig rakett avfyrt fra Gaza mot Ashkelon. Raketten ble stanset av Iron Dome-systemet, og IDF svarte med artilleribeskytning mot området der raketten ble avfyrt.

Hendelsen ser ut til å bekrefte det som nå er vedtatt som IDFs nye policy, skriver Jerusalem Post. IDF skal svare umiddelbart og presist på rakettangrep, men ellers holde tilbake luft- og artilleribeskytning. Samtidig fortsetter operasjonen for å avdekke og ødelegge flest mulig tunneler som Hamas har bygget for å angripe inn i Israel.

Doron Almog, som er general i de israelske reservestyrkene og tidligere øverstkommanderende for Sørkommandoen, sier “50 prosent av rakettlageret til Hamas, og deler av deres kommandolinjer og sentrale infrastruktur” er rammet under operasjonen.

– Hamas trodde aldri at de ville bli rammet så hardt. Likevel er lederne til Hamas fortsatt på føttene og organisasjonen har fortsatt kapasitet til å angripe, til og med Tel Aviv, sier Almog til  Yedioth Aharonoth.

Mandag morgen sitter Israels sikkerhetskabinett i møte. De drøfter om de skal fortsette operasjonen, avslutte den eller utvide den.

I helgen kom USAs president Barack Obama med klare forventninger om en umiddelbar våpenhvile.

 

Forrige artikkelHer avfyres raketter fra en skole i Gaza
Neste artikkelHvem vil fortelle deg om disse 160 drepte palestinske barna?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.