Hamas har summarisk henrettet 30 palestinere

Bare i løpet av de siste dagene skal Hamas ha henrettet mer enn 30 sivile palestinere på Gaza-stripen

Bildet viser Hamas-terrorister trekke en mann de mistenker for å ha samarbeidet med Israel bortover asfalten etter en motorsykkel. Slike bilder ble publisert i internasjonale medier under Gaza-krigen i 2009. (Skjermdump via i24news)
Bildet viser Hamas-terrorister trekke en mann de mistenker for å ha samarbeidet med Israel bortover asfalten etter en motorsykkel. Slike bilder ble publisert i internasjonale medier under Gaza-krigen i 2009. (Skjermdump via i24news)

Det opplyser uidentifiserte palestinske sikkerhetskilder til Palestine Press News Agency, ifølge Jerusalem Post.

Ifølge palestinske medierapporter som gjengis av tv-stasjonen i24news.tv, skal palestinerne ha blitt mistenkt for å være kollaboratører blant annet fordi de hadde SIM-kort på mobilen fra en israelsk mobilleverandør.

Noen ganger blir innbyggere på Gaza anklaget for å være kollaboratører kun basert på mistanker og andre ganger blir de som faller i unåde hos Hamas erklært kollaboratør og henrettet. Hamas har fått kritikk fra menneskerettighetsorganisasjoner for sine summariske henrettelser.

Tirsdag rapporterte den israelske tv-kanalen Kanal 10 at Hamas mandag kveld skjøt omkring 20 palestinere, blant annet fordi de skulle ha protestert mot Hamas etter den massive ødeleggelsen som kampene mellom IDF og terrorgruppen hadde forårsaket i Shejaia-området. Det er mulig disse 20 blir regnet med sammen med de 30 som er henrettet for mistanker om samarbeid med Israel.

 

Forrige artikkelFor tredje gang er våpen funnet i FN-skole
Neste artikkelTV2-journalist demoniserer Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.