Italiensk reporter bekrefter IDFs versjon

- Det var ikke Israel som sto bak massakren ved lekeplassen i Shati på Gaza-stripen, bekrefter italiensk reporter. I frykt for straff fra Hamas, er det først når han er ute av Gaza han tør fortelle hva som skjedde på mandag.
Skjermdumper fra Gabriele Barbatis Twitter-konto.
Skjermdumper fra Gabriele Barbatis Twitter-konto.

Legen Mads Gilbert meldte mandag på Facebook: «Åtte mennesker, inkludert syv barn, døde etter rakettild mot en park på innsiden av Shati flyktningleir på utkanten av Gaza by.» En kollega av Gilbert på Shifa-sykehuset blir sitert på at barna holdt på å huske da angrepet skjedde.

NRK meldte samme dag i en overskrift: – Tolv barn drept i rakettangrep på Gaza. NRK brukte palestinske helsepersonell som kilde, men langt nede i teksten kunne man finne følgende: «Den israelske hæren sier at det var en rakett fra Hamas som traff lekeplassen og drepte barna.»

IDFs opplysninger blir tirsdag bekreftet av den italienske reporteren Gabriele Barbati. Han  skriver på Twitter at Israel ikke sto bak rakettangrep.

Den første twitter-meldingen av Barbati lyder slik: «Ute fra Gaza langt unna gjengjeldelse fra Hamas: Rakett på avveie drepte barn i går i Shati (flytningeleir). Vitner: Militante stormet området og fjernet rester..»

Den andre meldingen lyder slik: «@IDFSpokesperson [det israelske forsvaret] fortalte sannheten i uttalelse som ble sluppet i går om Shati-leir massakren. Det var ikke Israel som sto bak den».

IDF opplyste nylig på twitter at mer enn 200 raketter som er blitt avfyrt fra Gaza har landet i selve Gaza. Et ukjent antall palestinere er drept i eksplosjonene.

Barbati har vært Midtøsten-korrespondent for italienske medier siden 2011. Han jobber for øyeblikket for Radio Popolare Milano og Tgcom24 – Mediaset, ifølge Linkedin.com. Han har tidligere skrevet blant annet for International Business Times.

 

Takk til Andreas Fagerbakke for research-hjelp.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise