Hamas avfyrte raketter fra like utenfor sykehus

Den finske journalisten Aishi Zidan fortalte på TV for to uker siden at det ble avfyrt raketter fra parkeringsplassen like bak Shifa-sykehuset i Gaza. Nå virker det nesten som hun angrer?
Aishi Zidan rapporterer for Helsingin Sanomat fra Gaza-stripen i juli. (Skjermdump fra YouTube)
Aishi Zidan rapporterer for Helsingin Sanomat fra Gaza-stripen i juli. (Skjermdump fra YouTube)

– Det ble avfyrt en rakett fra parkeringsplassen på baksiden av sykehuset klokken to i morges. Virkelig, det skjedde rett her i nærheten, lyden var virkelig kraftig, sa den finske journalisten Aishi Zidan da hun laget en videoreportasje for avisen Helsingin Sanomat fra Gaza-stripen i juli.

– Det er sant at raketter blir avfyrt fra Gaza-siden og inn i Israel, la hun til. Et 20 sekunders klipp av reportasjen ble publisert på YouTube for to dager siden og siden spredt på pro-israelske blogger og i israelske medier.

Lørdag har journalisten Aishi Zidan rykket ut med et budskap om reportasjeklippet på sin Facebook-side. «Ikke bruk meg som deres propagandavåpen,» begynner hun.

Hun forteller videre at hun tilbrakte natten på Gaza-sykehuset for to uker siden, og at hennes historie var å fortelle om palestinske sivile som var offer for krigen.

«I løpet av natten avfyrte noen en rakett fra et sted bak sykehuset. Nå sprer denne setningen fra min artikkel seg i pro-israelske media. Jeg nevnte dette i min artikkel fordi jeg er en profesjonell journalist. Jeg prøver å dekke hendelsene sant slik jeg ser dem, og jeg fordømmer sterkt disse typer handlinger.»

Zidan finner det «veldig frastøtende» at utdraget fra hennes reportasje blir «tatt ut av sin sammenheng som en unnskyldning for å ramme sivile i Gaza». Hun hevder hennes historie raskt ble «et verktøy for propaganda».

Eller vent et øyeblikk? Er det alle journalistene som konsekvent har unnlatt å fortelle hvordan Hamas setter opp sine avfyringsramper nær sivile som sprer propaganda? Ingen israelske medier som MIFF har sett har brukt utdraget som en unnskyldning for å ramme sivile, men sannheten som Zidan formidlet forklarer hvorfor en del sivile er blitt offer – på grunn av kampmetoden til de islamistiske terrorgruppene.

I Norge er Shifa-sykehuset mest kjent for å være sykehuset hvor legene Mads Gilbert og Erik Fosse jobber. Internasjonalt blir det mer og mer kjent at Shifa er hovedkvarter for Hamas-ledere, slik Washington Post meldet i midten av juni.

– Israelerne er sikre på at Hamas har et kommandosenter under Shifa, ikke for å score propagandapoeng, men fordi israelerne bygde et underjordisk operasjonsrom og tunnelnettverk under Shifa-sykehuset da de bygde det i 1983, skriver Tablet Mag.

Er det snart bare de norske journalistene som fortsetter å fortie Hamas sin tilstedeværelse ved Shifa-sykehuset? Er norske journalister helt bundet av retningslinjene til Hamas-regimet?

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise