Tilbakeviser anklager om drepte sivile

Israels viseutenriksminister sier den pågående granskning av militæroperasjonen i Gaza allerede kan motbevise anklagene om at 80 prosent av de krigsdrepte palestinerne skulle være sivile. Hundrevis av terrorister er drept.

Viseutenriksminister Tzachi Hanegbi tilbakeviser anklager om 80 prosent sivile blant de drepte i Gaza. (Foto: Wikimedia Commons)
Viseutenriksminister Tzachi Hanegbi tilbakeviser anklager om 80 prosent sivile blant de drepte i Gaza. (Foto: Wikimedia Commons)

Viseutenriksminister Tzachi Hanegbi uttalte lørdag at det til nå i granskningen er påvist at 47 prosent av de som har blitt drept i Gaza under den pågående militæroperasjonen var stridende for Hamas, og at etterforskere kan dokumentere dette med navn og bilder. Dette er et foreløpig tall, da etterforskningen fortsatt pågår.

– Det gjøres svært profesjonell og pålitelig etterforskning i militæret, som konkluderer med at minst 47 prosent av de døde var terrorister, og de legger frem bilder og navn, sa Hangbi til tv-kanalen Channel 2.

Han la til at funnene vil bli lagt frem for videre etterforskning.

Dermed går han imot organisasjonene i Gaza som hevder at minst 80 prosent av 1.669 drepte palestinere skal ha vært ikke-stridende sivile.

Israel har så langt mistet 64 soldater og tre sivile i løpet av operasjonen. Det israelske forsvaret har hele tiden hevdet å gjøre sitt ytterste for å unngå sivile tap, men at Hamas legger opp til at sivile skal bli drept ved at de opererer i tett befolkede områder og bruker sivile bygninger og FN-bygninger som lagerplass for våpen og raketter. Israel har benyttet både telefonsamtaler og flygeblader for å advare sivile i tide til å komme seg unna før luftangrep, men Hamas-mannskaper har truet innbyggere med voldelige reprisalier dersom de fulgte de israelske advarslene. Dette skriver Israel Hayom.

Har du hørt eller lest om Gaza-krigen i 2009…

 

Forrige artikkelForeslår at FN kan ta kontrollen over Gaza
Neste artikkelOpptøyer på Tempelhøyden
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/