TV-kanaler avslører rakettavfyring i tettbygde strøk

Den indiske kanalen NDTV fanget opp på kamera hvordan terrorister i Gaza rigget opp en rakettavfyringsrampe og avfyrte raketter midt i et tettbygd hotell- og boligstrøk i Gaza by. France 24 avslørte rakettavfyringsrampe like ved FN-bygning.

Her avfyres en rakett av terrorister i Gaza like utenfor hotellet til et indisk tv-team. (Foto: Skjermdump fra NDTV / YouTube)
Her avfyres en rakett av terrorister i Gaza like utenfor hotellet til et indisk tv-team. (Foto: Skjermdump fra NDTV / YouTube)

På den måten beviser de hvordan Hamas og de andre terroristene i Gaza bruker tettbygde strøk, med mengder av sivile i omgivelsene, som base for terrorangrep.

Den indiske reporteren Sreenivasan Jain viser i sin reportasje hvordan palestinske menn raskt rigger opp en avfyringsrampe skjult under et blått partytelt, og deretter avfyrer en rakett mot Israel. Det hele utspant seg bare noen meter utenfor hotellet det indiske tv-teamet befant seg på, og alt ble filmet fra hotellvinduet. Opptaket ble gjort mandag, den siste dagen før den pågående 72 timer lange våpenhvilen inntraff. Reporteren beskriver at området er fullt av hoteller og leilighetsbygninger. Etter avfyringen forteller han foran kamera utenfor hotellet at de har blitt bedt om å trekke seg tilbake umiddelbart fra området, på grunn av muligheten for et israelsk motangrep.

”Hamas har ikke vært vennlig innstilt til noen som helst rapportering om deres avfyring av raketter. Men på samme måte som vi rapporterte om de rystende konsekvensene av Israels offensiv mot Gazas sivile, er det like viktig å rapportere om hvordan Hamas plasserer disse sivile i fare, ved å avfyre raketter dypt inne i hjertet av sivile soner”, skriver tv-kanalen på sine nettsider.

Her kan du se NDTVs avslørende reportasje:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=A_fP6mlNSK8[/youtube]

 

Tirsdag publiserte også den franske kanalen France 24 en avslørende sak om Hamas’ metoder. De viste bilder som dokumenterte at det var utplassert en rakettavfyringsrampe bare 100 meter fra en FN-bygning, der FN-flagget vaiet. Et hotell der flere utenlandske journalister som dekket konflikten bodde, befant seg bare 50 meter fra avfyringsrampen, ifølge kanalens korrespondent Gallagher Fenwick.

– Denne typen anretninger er i kjernen av debatten. Den israelske hæren har gjentatte ganger anklaget de militante palestinerne for å skyte fra tettbefolkede sivile områder, og det vi ser her er akkurat en slik anretning, rapporterte Gallagher.

Her kan du se reportasjen fra France 24:


Forrige artikkelTilstår at Hamas sto bak tenåringsdrapssaken
Neste artikkelSituasjonen etter 29 dagers krig
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/