Gazas sivilbefolkning vil ha fred

Den store majoriteten av folket i Gaza håper at deres ledere vil forhandle frem en langvarig våpenhvile med Israel. Nesten tre av fire håper dessuten på en endelig fredsavtale. Det viser en ny meningsmåling.
Terroristene i Hamas fortsetter å avfyre raketter, selv om ni av ti innbyggere i Gaza nå ønsker en langvarig våpenhvile. (Illustrasjonsfoto: Flickr.com)
Terroristene i Hamas fortsetter å avfyre raketter, selv om ni av ti innbyggere i Gaza nå ønsker en langvarig våpenhvile. (Illustrasjonsfoto: Flickr.com)

Meningsmålingen som er utført av høgskolen IDC Herzliya viser at Hamas ikke hadde folket i Gaza på sin side da de sørget for å stanse videre forhandlinger om varig våpenhvile ved å gjenoppta rakettangrepene fredag morgen.

Undersøkelsen forteller at overveldende 92 prosent av palestinerne i Gaza støtter en langvarig våpenhvile mellom Israel og Hamas.

72 prosent sier de håper lederskapet vil arbeide for å oppnå en varig fredsavtale med Israel. Dette står i sterk kontrast til Hamas’ charter, som proklamerer at målet er å se staten Israel bli utslettet. Hamas har aldri åpnet for å delta i fredssamtaler.

68 prosent sier de nå vil foretrekke at Gaza-lederne prioriterer gjenoppbygging av samfunnet fremfor ny opprustning av våpen.

 

Mange mener begge sider har tapt

På spørsmål om forståelsen av utfallet av krigen i sommer, svarte 25 prosent at de mener Hamas er vinneren av konflikten. Bare åtte prosent svarte at de mener Israel fremstår er vinneren. 14 prosent sier de mener konflikten så langt har endt uavgjort. Hele 46 prosent sier de at begge parter har tapt.

Samtidig sier 67 prosent at de ikke mener Hamas kan klandres for ødeleggelsene på Gaza-stripen.

Undersøkelsen ble gjennomført i form av telefonintervjuer med 525 respondenter som er over 18 år gamle. Det er Times of Israel som presenterer resultatet.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise