Gazas sivilbefolkning vil ha fred

Den store majoriteten av folket i Gaza håper at deres ledere vil forhandle frem en langvarig våpenhvile med Israel. Nesten tre av fire håper dessuten på en endelig fredsavtale. Det viser en ny meningsmåling.

Terroristene i Hamas fortsetter å avfyre raketter, selv om ni av ti innbyggere i Gaza nå ønsker en langvarig våpenhvile. (Illustrasjonsfoto: Flickr.com)
Terroristene i Hamas fortsetter å avfyre raketter, selv om ni av ti innbyggere i Gaza nå ønsker en langvarig våpenhvile. (Illustrasjonsfoto: Flickr.com)

Meningsmålingen som er utført av høgskolen IDC Herzliya viser at Hamas ikke hadde folket i Gaza på sin side da de sørget for å stanse videre forhandlinger om varig våpenhvile ved å gjenoppta rakettangrepene fredag morgen.

Undersøkelsen forteller at overveldende 92 prosent av palestinerne i Gaza støtter en langvarig våpenhvile mellom Israel og Hamas.

72 prosent sier de håper lederskapet vil arbeide for å oppnå en varig fredsavtale med Israel. Dette står i sterk kontrast til Hamas’ charter, som proklamerer at målet er å se staten Israel bli utslettet. Hamas har aldri åpnet for å delta i fredssamtaler.

68 prosent sier de nå vil foretrekke at Gaza-lederne prioriterer gjenoppbygging av samfunnet fremfor ny opprustning av våpen.

 

Mange mener begge sider har tapt

På spørsmål om forståelsen av utfallet av krigen i sommer, svarte 25 prosent at de mener Hamas er vinneren av konflikten. Bare åtte prosent svarte at de mener Israel fremstår er vinneren. 14 prosent sier de mener konflikten så langt har endt uavgjort. Hele 46 prosent sier de at begge parter har tapt.

Samtidig sier 67 prosent at de ikke mener Hamas kan klandres for ødeleggelsene på Gaza-stripen.

Undersøkelsen ble gjennomført i form av telefonintervjuer med 525 respondenter som er over 18 år gamle. Det er Times of Israel som presenterer resultatet.

Forrige artikkelHamas hevder å ha flere tunneler
Neste artikkel– Hamas avfyrte raketter fra kirkens område
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/