Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Gazas sivilbefolkning vil ha fred

Terroristene i Hamas fortsetter å avfyre raketter, selv om ni av ti innbyggere i Gaza nå ønsker en langvarig våpenhvile. (Illustrasjonsfoto: Flickr.com)
Terroristene i Hamas fortsetter å avfyre raketter, selv om ni av ti innbyggere i Gaza nå ønsker en langvarig våpenhvile. (Illustrasjonsfoto: Flickr.com)
Den store majoriteten av folket i Gaza håper at deres ledere vil forhandle frem en langvarig våpenhvile med Israel. Nesten tre av fire håper dessuten på en endelig fredsavtale. Det viser en ny meningsmåling.

Meningsmålingen som er utført av høgskolen IDC Herzliya viser at Hamas ikke hadde folket i Gaza på sin side da de sørget for å stanse videre forhandlinger om varig våpenhvile ved å gjenoppta rakettangrepene fredag morgen.

Undersøkelsen forteller at overveldende 92 prosent av palestinerne i Gaza støtter en langvarig våpenhvile mellom Israel og Hamas.

72 prosent sier de håper lederskapet vil arbeide for å oppnå en varig fredsavtale med Israel. Dette står i sterk kontrast til Hamas’ charter, som proklamerer at målet er å se staten Israel bli utslettet. Hamas har aldri åpnet for å delta i fredssamtaler.

68 prosent sier de nå vil foretrekke at Gaza-lederne prioriterer gjenoppbygging av samfunnet fremfor ny opprustning av våpen.

 

Mange mener begge sider har tapt

På spørsmål om forståelsen av utfallet av krigen i sommer, svarte 25 prosent at de mener Hamas er vinneren av konflikten. Bare åtte prosent svarte at de mener Israel fremstår er vinneren. 14 prosent sier de mener konflikten så langt har endt uavgjort. Hele 46 prosent sier de at begge parter har tapt.

Samtidig sier 67 prosent at de ikke mener Hamas kan klandres for ødeleggelsene på Gaza-stripen.

Undersøkelsen ble gjennomført i form av telefonintervjuer med 525 respondenter som er over 18 år gamle. Det er Times of Israel som presenterer resultatet.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart