Hamas fortsetter å henrette palestinere

Denne uken rapporteres det om at Hamas har henrettet en tidligere talsmann for bevegelsen, grunnet mistanke om spionasje og korrupsjon. I løpet av krigen i Gaza denne sommeren har Hamas henrettet mer enn 30 personer uten rettergang.

Væpnede terrorister i Gaza. (Illustrasjonsfoto: CC / Flickr.com)
Væpnede terrorister i Gaza. (Illustrasjonsfoto: CC / Flickr.com)

Den palestinske avisen al-Quds skrev torsdag at Hamas har henrettet sin tidligere talsmann Ayman Taha, som ble arrestert under mistanke om å ha spionert for et arabisk land, og for økonomisk korrupsjon. Ifølge rapporten ble Taha skutt av en eksekusjonspeletong i Gaza mandag.

Samme dag som denne nyheten ble publisert, uttalte en ikke navngitt talsmann for Hamas til det Hamas-vennlige nettstedet Al Majd at de har henrettet flere palestinere som har vært mistenkt for å hjelpe israelske styrker under den månedslange konflikten.

– Spionene ble henrettet etter å ha blitt tatt på fersken i å informere om motstandsbevegelsens oppholdssteder eller å forstyrre motstandens menn og hindre gjennomføringen av planlagte angrep mot fienden, uttalte talsmannen, som ikke spesifiserte hvor mange slike henrettelser som har blitt gjort.

Det er Jerusalem Post som forteller om de palestinske medierapportene. Tidligere har de skrevet at Hamas ifølge palestinske medier har henrettet mer enn 30 sivile i løpet av sommerens krig, grunnet anklager om samarbeid med Israel.

Mandag 28. juli ble om lag 20 palestinere skutt av Hamas for å ha protestert mot at Hamas’ krigføring resulterte i massive ødeleggelser i deres nabolag i Shujaia. Det meldte Channel 10.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise