Frankrikes president vil demilitarisere Gaza

President Francois Hollande støtter Israels regjering i kravet om at Gaza må la seg avvæpne dersom en varig våpenvileavtale skal bli mulig.

Frankrikes president Francois Hollande. (Foto: Matthieu Riegler / Wikimedia Commons)
Frankrikes president Francois Hollande. (Foto: Matthieu Riegler / Wikimedia Commons)

Nyhetsbyrået Reuters melder ifølge Ynetnews.com at Frankrikes president oppfordrer både Israel og palestinerne i Gaza om å vende tilbake til forhandlingsbordet i Egypt. Han tar til orde for at en våpenhvileavtale bør innebære både avvæpning av Gaza-stripen og at blokaden blir avsluttet.

– Vi har nådd et kritisk punkt. Frankrike støtter den egyptiske meklingen, sa Hollande til Le Monde i et intervju.

– Gaza kan ikke lenger forbli som i dag. Målet må være demilitarisering, og heving av blokaden, fortsatte han.

Videre tok han til orde for at de palestinske selvstyremyndighetene må føre tilsyn med avvæpningsprosessen, og at europeiske land skal ha tilsyn med hevingen av blokaden.

– Demilitarisering kan bare skje under tilsyn av de palestinske selvstyremyndighetene. Frankrike, sammen med Europa, kan bidra i hevingen av blokaden ved grenseovergangen Rafah. Gaza må ikke være verken et åpent fengsel, eller en militærbase, sa Hollande.

Han uttalte også at i tiden fremover må alt settes inn på at fredsforhandlingene mellom PA og Israel gjenopptas, med en tostatsløsning som mål.

Forrige artikkelHamas-leder slår Sidsel Wolds analyse i fillebiter
Neste artikkel– Hamas er for kyniske til å la seg avskrekke
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/