Hamas-tilhengere demonstrerte på Tempelhøyden

Demonstranter ropte slagord for Hamas og mot Israel, og krevde ”islamsk overtakelse av Tempelhøyden”.

Demonstranter med Hamas-flagg på Tempelhøyden. (Foto: Skjermdump fra Jerusalem Posts nett-tv)hamasdemo på tempelhøyden skjermdump jpost
Demonstranter med Hamas-flagg på Tempelhøyden. (Foto: Skjermdump fra Jerusalem Posts nett-tv)

Flere hundre av dem som i dag deltok i den muslimske fredagsbønnen på Tempelhøyden, var innbyggere i Gaza som hadde fått innvilget tillatelse av israelske myndigheter til å krysse Israel og gå inn i gamlebyen i Jerusalem for å kunne være med på fredagsbønnen nettopp der.

En stor mengde av palestinerne på Tempelhøyden samlet seg i demonstrasjon etter fredagsbønnen, og blant dem ble det observert flere titalls demonstranter som løftet bannere med Hamas-støtte og Hamas-flagg, og som var ikledd Hamas’ symboler. Dette rapporterer Jerusalem Post, som også har publisert et videoopptak fra demonstrasjonen.

Hamas-tilhengerne ropte slagord med fordømmelser av Israel, og støtteerklæringer til terrorlederen Mohammed Deif, som israelske styrker flere ganger har forsøkt å pågripe eller ta livet av. Deif er toppleder for Hamas’ væpnede mannskaper, og dermed den øverste ansvarlige for organisasjonens terrorhandlinger.

Demonstrantene ropte også på en ”islamsk overtakelse” av Tempelhøyden, og de krevde at de palestinske selvstyremyndighetene skal avslutte sitt sikkerhetssamarbeid med de israelske sikkerhetsstyrkene på Vestbredden.

Det har versert rykter blant palestinerne den siste tiden om at Israel nå er ute etter å forandre status quo på Tempelhøyden, som sikrer tilgang til området for både jøder og muslimer, men som kun gir muslimer adgang til å be inne på Tempelplassen. Israels regjering har hele tiden tilbakevist ryktene om at de nå arbeider for å endre dette, men likevel har det spredt seg en forestilling om at Israel vil ”skade Al-Aqsa moskeen”. Denne forestillingen utgjør en stor del av årsaken til mange av opptøyene og demonstrasjonene i Jerusalem i høst.

Forrige artikkelRapport fra Gaza: – Sement til gjenoppbygging brukes til terrortunneler
Neste artikkelHør Håkon Harkets foredrag om Jødeparagrafen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/