Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Våpensmuglere avslørt på vei mot Gaza

Her pågripes smuglerne som under dekke av å være fiskere forsøkte å frakte rakettmaterialer til Hamas i Gaza. (Foto: Skjermdump fra IDFs blog / Youtube)
Her pågripes smuglerne som under dekke av å være fiskere forsøkte å frakte rakettmaterialer til Hamas i Gaza. (Foto: Skjermdump fra IDFs blog / Youtube)
Det som tilsynelatende var en fiskebåt, var fylt med flere tonn flytende glassfiber til rakettproduksjon og hadde kurs mot Hamas i Gaza.

Det israelske forsvaret oppdaget 19. januar en mistenkelig båt som beveget seg i retning Gaza-stripen. I samarbeid med etterretningstjenesten Shin Bet fulgte marinen etter båten og observerte den i flere timer. Da de så beordret den til å stanse, reagerte mannskapet med å sette opp farten. Da avskar marinen båten og pågrep de tre som var om bord. Båten så tilsynelatende ut som en fiskebåt, men skjulte varer som har lite med fiske å gjøre.

 

Rakett- og granatmaterialer

Under fiskeutstyret på toppen fant marinesoldatene flere tonn flytende glassfiber. Dette brukes i rakett- og granatproduksjonen til Hamas. Glassfiberen var sendt fra Sinai-halvøya. Tre personer ble arrestert om bord, og i avhør hos Shin Bet har de vedgått at de skulle levere varene til Hamas-styrkene i Gaza.

De tre har også avgitt detaljert informasjon om tidligere våpensmuglingsaktivitet, og om hvordan Hamas planlegger å bruke fiskere til smugling i tiden fremover. 11. februar ble det tatt ut rettslig tiltale mot de tre, og saken ble offentliggjort av IDF på forsvarets blogg torsdag 12. februar.

 

Hamas satser på sjøveien

– IDF er fast bestemt på å forhindre ulovlige forsøk på å frakte våpen og råmaterialer som kan sette israeleres sikkerhet på spill, sier IDFs talsmann oberstløytnant Peter Lerner.

– Denne forsendelsen understreker at når Hamas velger å smugle rakett- og granatmaterialer, velger de ikke å investere i gjenoppbygging av Gaza til gode for folket, sier han.

Den senere tiden har IDF registrert en økning i forsøkene på å smugle illegale varer til Gaza sjøveien, særlig etter Gaza-krigen sommeren 2014.

Shin Bet opplyser til Jerusalem Post at dette til dels skyldes Egypts storsatsing på å ødelegge smuglertunneler mellom Gaza og Sinai, og at det til stadighet gjøres forsøk på å smugle både illegale produkter til våpenbruk, og lovlig innførbare produkter til svartebørsmarkedet, som Hamas selger for å skaffe ekstra midler til virksomheten sin.

 

Se IDFs video av pågripelsen:


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart