Egypt: – Hele Hamas er en terrororganisasjon

For en måned siden definerte det egyptiske rettssystemet Hamas’ væpnede styrker som en terrororganisasjon. Nå havner også den politiske avdelingen til Hamas på Egypts terrorliste.

Terrorister fra Hamas. (Illustrasjonsfoto: IDFs blogg)
Terrorister fra Hamas viser frem noen av gruppens raketter. (Illustrasjonsfoto: IDFs blogg)

Egyptisk rett bestemte for en måned siden at Hamas’ væpnede avdeling, Izz Ad-Din Al-Qassam Brigadene, skulle defineres som en illegal terrororganisasjon. Lørdag ble det kjent at en ny beslutning nå er fattet av rettsvesenet i Egypt. Nå er det ikke bare de væpnede brigadene som skal kalles en terrororganisasjon, men hele Hamas inkludert den politiske delen av organisasjonen. Rettsavgjørelsen ble tatt på grunn av Hamas’ rolle i terrorangrep på egyptisk jord, ifølge blant andre Ynetnews.com.

Hamas springer som kjent ut fra den islamistiske organisasjonen Det muslimske brorskap, som også er på de egyptiske myndighetenes terrorliste etter at deres regime ledet av president Mohamed Morsi ble avsatt i 2013.

– Retten har vedtatt at Hamas skal regnes med på listen over terrororganisasjoner, sier en av advokatene som kjempet saken mot Hamas til Reuters.

Hamas’ talsmann Sami Abu Zuhri sier at dette ”gjør Egypt til Israels partner, og til en fiende av palestinerne”. Han hevder avgjørelsen er et forsøk på å legge skylden for uroen i Egypt på utenforstående parter.

En Hamas-kilde uttaler at organisasjonen ikke lenger vil kunne bedrive indirekte forhandlinger med Israel med Egypt som mellommann, slik de tidligere har gjort ved flere anledninger, senest i våpenhvileforhandlingene under Gaza-krigen 2015.

Egypt fortsetter samtidig utvidelsen av buffersonen mot Gaza-grensen, og kampen mot de underjordiske smuglertunnelene mellom Egypt og Gaza.

Fredag avdekket egyptiske sikkerhetsstyrker enda en smuglertunnel i grensebyen Rafah. Tunnelen raste sammen da de egyptiske soldatene gikk inn for å inspisere den, noe som resulterte i at en offiser ble drept og en annen skadet, ifølge nyhetsbyrået AP, som gjengis av Times of Israel.

Forrige artikkelPalestinske styrker omtaler Israels kjerneland som ”Palestina”
Neste artikkelJøder trakasseres i stadig flere land
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/