Mange titalls Hamas-terrorister arrestert av PA

De palestinske selvstyremyndighetenes sikkerhetsstyrker har de siste to ukene daglig arrestert personer med tilknytning til terrororganisasjonen Hamas på Vestbredden. Bare søndag ble flere titalls arrestert. Hamas kritiserer selvstyremyndighetene for at de har sikkerhetssamarbeid med Israel, og gir uttrykk for det blant annet gjennom slike karikaturer som denne.
Gjennom karikaturer som denne markerer Hamas sin motstand mot de palestinske selvstyremyndighetenes sikkerhetssamarbeid med Israel.
Gjennom karikaturer som denne markerer Hamas sin motstand mot de palestinske selvstyremyndighetenes sikkerhetssamarbeid med Israel.

De palestinske selvstyremyndighetenes talsmann Adnan al-Damiri bekrefter overfor Reuters at 30 personer med tilknytning til Hamas ble arrestert i en storaksjon gjennomført av selvstyremyndighetenes egne sikkerhetsstyrker søndag. Aksjonen foregikk i flere byer på Vestbredden. Ifølge en kilde Ynetnews.com har snakket med var det totalt 40 som ble pågrepet søndag, og ifølge Hamas’ opplysninger skal det ha vært hele 80.

Ynets kilde fra de palestinske sikkerhetsstyrkene forteller at seks til syv Hamas-medlemmer har blitt arrestert nesten daglig de siste to ukene, og at det til sammen er mer enn 100 pågrepne på to uker.

Hamas har sagt at de arresterte er tidligere sikkerhetsfanger som har blitt løslatt fra israelske fengsler, akademikere og studenter. Familiene til de arresterte planlegger protestaksjoner.

Ynets kilde sier at arrestasjonene er gjort «for å bevare kontrollen over Hamas’ aktivitet på Vestbredden”, og at det massive omfanget også er å betrakte som en motreaksjon etter at Hamas skal ha arrestert noen Fatah-medlemmer i Gaza nylig, deriblant en person med en høyerestående posisjon.

Adnan Al-Damiri understreker overfor Reuters at de pågrepne er arrestert for kriminalitet, og ikke for tilhørighet til en organisasjon. Han anklager Hamas for oppvigleri mot selvstyremyndighetene.

 

Protesterer mot sikkerhetssamarbeid med Israel

Hamas driver for tiden en omfattende annonsekampanje for å sverte de Fatah-dominerte palestinske selvstyremyndighetene i protest mot at de opprettholder sikkerhetssamarbeidet med Israel.

– Denne bølgen av arrestasjoner beviser at sikkerhetssamarbeidet fortsetter på høyeste nivå, og at det ikke er noen vekt bak PLOs vedtak om å avslutte dette samarbeidet, sier Ynets kilde.

PLOs sentralstyre vedtok torsdag å be selvstyremyndighetene bryte sikkerhetssamarbeidet med Israel som reaksjon mot at Israel for tredje måneden på rad holder tilbake skattepenger de har innkrevd på vegne av PA. Det israelske tiltaket er en reaksjon mot PAs saksopprettelse mot Israel for Den internasjonale straffedomstolen for krigsforbrytelser.

Mahmoud Abbas er den eneste som kan iverksette et slikt tiltak som brudd på sikkerhetssamarbeidet, og han uttalte lørdag at det var helt uaktuelt å implementere noe slikt før valget i Israel 17. mars.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise