Hamas-hovedkvarter i Gaza bombet

Hovedkvarteret til Hamas’ sikkerhetstjeneste i Gaza by ble bombet mandag. En rivaliserende islamistgruppe kan ha stått bak.
Hamas, som styrer på Gaza-stripen, er ikke radikale nok i salafistenes øyne. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Mange palestinere mener væpnet kamp er det mest effektive middelet for å få sin egen stat. (Illustrasjonsfoto: IDF)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Hamas-hovedkvarteret eksploderte like før solnedgang mandag, ifølge nyhetsbyrået AFP, som gjengis av blant andre Times of Israel.

Hamas’ sikkerhetstjeneste ville ikke gi noen umiddelbar kommentar til media om hva som hadde skjedd.

Noen timer før ble det utstedt en trusselmelding fra en gruppe salafister som kaller seg ”støttespillere for den islamske staten i Jerusalem”. Meldingen lød: ”Hamas og deres sikkerhetsstyrker har 72 timer på seg fra publiseringen av denne meldingen til å frigi alle salafister som er fengslet. Våre soldater er klare til å handle mot utvalgte mål ved utgangen av dette ultimatumet.”

Det er ikke bevist noen forbindelse mellom trusselmeldingen og bombeangrepet. Men den senere tiden har salafistene utført flere andre bombeaksjoner i Gaza. De blir i stadig større grad oppfattet som en trussel av Hamas. Selv om Hamas har styrt Gaza med islamistisk jernhånd de siste åtte årene, nekter å anerkjenne Israel og har som mål å utslette den jødiske staten, mener salafistene at Hamas ikke er radikale nok i kampen mot Israel, og at de ikke håndhever religionens lover strengt nok. Salafistgruppen har i lengre tid anklaget Hamas for å torturere deres medlemmer i fengsel og å trakassere dem i samfunnet, skriver Jerusalem Post.

Hamas arresterte en av salafistenes ledere i Gaza i april, fordi de mener han har bånd til Den islamske staten. Hamas på sin side har ideologisk utspring fra den islamistiske organisasjonen Det muslimske brorskap i Egypt.

Etter mandagens bombeangrep har Hamas strammet grepet for å få kontroll over denne enda mer radikale islamistbevegelsen. Hamas skal denne uken ha ødelagt en moské som de mener ble brukt som samlingssted for salafistene som utfører angrepene. De skal også ha satt opp nye kontrollstasjoner og utplassert maskerte væpnede menn på steder der salafistene samles, ifølge nyhetsbyrået AP.

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise