50 skadet i eksplosjon i Hamas-leir

En bombe eksploderte fredag i en treningsleir for Hamas’ væpnede styrker i Gaza. En rekke kvinner og barn skal være blant de skadde.

Skjermdump fra Jerusalem Post.
Skjermdump fra Jerusalem Post.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Til sammen ble om lag 50 mennesker skadet i eksplosjonen, som skjedde inne i de væpnede styrkenes lukkede treningsleir i byen Beit Lahia nord på Gaza-stripen, ifølge nyhetsbyrået AFP, gjengitt av Jerusalem Post.

En lege ved Al-Awda-sykehuset sier at de fleste av de 30 pasientene som ble innlagt på hans sykehus etter eksplosjonen var kvinner og barn.

Talsmann for Hamas-myndighetenes helsedepartement, Ashra al-Qudra, sier at tilstanden er alvorlig for fem av de 50 skadde.

Årsaken til eksplosjonen er ikke kjent. Det har heller ikke blitt gitt noen opplysninger om hvorfor det befant seg så mange barn inne i en militærlignende base.

En gruppe salafister med tilknytning til Den islamske staten har den senere tiden blitt mistenkt for å ha stått bak flere angrep mot Hamas i Gaza. 8. mai avfyrte denne gruppen en rakett mot en av Hamas-styrkenes baser i nærheten av Khan Younis sør i Gaza. Det er ikke kjent om de hadde noe å gjøre med fredagens eksplosjon.

Hamas er beryktet for å bruke barn og mindreårige i sine væpnede angrep. De driver terrortrening og hatindoktrinering i stor stil på leirer for barn. En rapport fra 2012 fortalte at barnearbeidere ble brukt til å grave ut nettverket av terrortunneler under grensen mot Israel, og at minst 160 barn døde underveis i arbeidet.

Forrige artikkelPA arresterte Hamas-terrorister i Hebron
Neste artikkelKastet steiner for å stanse pilegrimer
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/