Salafistleder drept i Gaza

Konflikten er stadig mer tilspisset mellom Hamas-regimet og salafistene, som er tilhengere av Den islamske staten.

Skjermdump fra Times of Israel.
Skjermdump fra Times of Israel.

Tirsdag ble en av lederne i salafistbevegelsen i Gaza drept av Hamas’ styrker. Mannen var 27 år gammel, holdt til i Gaza by og het Yussef al-Hatar. Hamas’ politi og sikkerhetsstyrker oppsøkte ham for å arrestere ham for ”ulovlig aktivitet”. Han skal først ha forsøkt å flykte mens han skjøt mot sikkerhetsstyrkene som omringet huset hans. Deretter skal han ha forsøkt å sprenge seg selv i luften med en selvmordsbombevest, men han ble skutt og drept før bomben gikk av, ifølge det Hamas-kontrollerte innenriksdepartementet i Gaza, som er intervjuet av nyhetsbyrået AFP og gjengitt av Times of Israel.

Inne i huset hans fant Hamas-styrkene en rekke våpen, deriblant bombebelter, granater og andre eksplosiver.

 

IS-tilhengerne med truende ultimatum

Hamas-regimet, som har sitt ideologiske utspring fra Det muslimske brorskap i Egypt, utfordres i voksende grad av de salafistiske opprørerne, som er tilhengere av Den islamske staten (IS). IS-tilhengerne framsatte mandag et ultimatum mot Hamas, der de ga regimet 48 timers frist på å slutte å forfølge dem. Drapet på lederen i Gaza by kommer midt i denne 48-timersperioden. IS-tilhengerne sendte ut erklæringen sin som pressemelding mandag, men meldingen inneholdt ingen klar informasjon om hva de tenker å foreta seg etter de 48 timene. I pressemeldingen tok de også på seg ansvaret for raketten som ble avfyrt mot Israel i forrige uke, men det er ikke verifisert om det er sant at det var de som sto bak.

De siste månedene har det skjedd flere større og mindre bombeeksplosjoner som ingen har tatt på seg ansvaret for i Gaza. Eksplosjonene har rammet offentlige bygninger, private hjem og biler. Ledere innen både Hamas og Fatah har vært forsøkt rammet. Hamas har slått hardt ned på IS-tilhengerne i kjølvannet av disse eksplosjonene.

Forrige artikkelI dag kan du bli medlem nummer ni tusen
Neste artikkelTyrkias president vil kaste jødene ut av Jerusalem
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/