Hamas-terrorist drept da tunnel raste sammen

Her avdekker det israelske forsvaret en av Hamas' terrortunneler under Gaza-krigen 2014. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
Her avdekker det israelske forsvaret en av Hamas' terrortunneler under Gaza-krigen 2014. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)

Ifølge en uttalelse fra Hamas’ væpnede styrker, Izz ad-Din al-Qassam-Brigadene, skjedde tunnelulykken mens det pågikk ”motstandsrelatert aktivitet”. Det kan tolkes som at de for eksempel holdt på med treningsøvelser eller forflytning av våpen. Den drepte og de skadde var medlemmer av de væpnede styrkene.

Hamas har ikke opplyst hvorfor tunnelen raste sammen. Ulykkesstedet var øst for byen Shejaya, nord på Gaza-stripen, skriver Times of Israel.

Hamas har utviklet et stort nettverk av underjordiske tunneler under Gaza, som gjør dem i stand til å forflytte både våpenlagre og mannskaper til ulike deler av territoriet de kontrollerer. Under Gaza-krigen 2014 oppdaget det israelske forsvaret i tillegg at over 30 tunneler strakte seg fra Gaza og inn i Israel. Det er disse tunnelene som omtales som terrortunneler, fordi formålet med dem var at terrorister skulle infiltrere Israel og utføre angrep. Etter krigen tyder både israelsk etterretningsinformasjon og signaler fra Hamas på at terrororganisasjonen er i gang med å bygge ut nye slike infiltrasjonstunneler. Fra Gaza til Egypt har det også vært gravd ut en stor mengde tunneler, primært med tanke på smugling av varer. Egypt har ødelagt svært mange av smuglertunnelene.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag