Hamas-terrorist drept da tunnel raste sammen

En underjordisk tunnel i Gaza raste sammen fredag, kort avstand fra grensen mot Israel. Inne i tunnelen ble en person drept og to moderat skadet.
Her avdekker det israelske forsvaret en av Hamas' terrortunneler under Gaza-krigen 2014. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
Her avdekker det israelske forsvaret en av Hamas' terrortunneler under Gaza-krigen 2014. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)

Ifølge en uttalelse fra Hamas’ væpnede styrker, Izz ad-Din al-Qassam-Brigadene, skjedde tunnelulykken mens det pågikk ”motstandsrelatert aktivitet”. Det kan tolkes som at de for eksempel holdt på med treningsøvelser eller forflytning av våpen. Den drepte og de skadde var medlemmer av de væpnede styrkene.

Hamas har ikke opplyst hvorfor tunnelen raste sammen. Ulykkesstedet var øst for byen Shejaya, nord på Gaza-stripen, skriver Times of Israel.

Hamas har utviklet et stort nettverk av underjordiske tunneler under Gaza, som gjør dem i stand til å forflytte både våpenlagre og mannskaper til ulike deler av territoriet de kontrollerer. Under Gaza-krigen 2014 oppdaget det israelske forsvaret i tillegg at over 30 tunneler strakte seg fra Gaza og inn i Israel. Det er disse tunnelene som omtales som terrortunneler, fordi formålet med dem var at terrorister skulle infiltrere Israel og utføre angrep. Etter krigen tyder både israelsk etterretningsinformasjon og signaler fra Hamas på at terrororganisasjonen er i gang med å bygge ut nye slike infiltrasjonstunneler. Fra Gaza til Egypt har det også vært gravd ut en stor mengde tunneler, primært med tanke på smugling av varer. Egypt har ødelagt svært mange av smuglertunnelene.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise