Hamas-terrorist drept da tunnel raste sammen

En underjordisk tunnel i Gaza raste sammen fredag, kort avstand fra grensen mot Israel. Inne i tunnelen ble en person drept og to moderat skadet.

Her avdekker det israelske forsvaret en av Hamas' terrortunneler under Gaza-krigen 2014. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
Her avdekker det israelske forsvaret en av Hamas' terrortunneler under Gaza-krigen 2014. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)

Ifølge en uttalelse fra Hamas’ væpnede styrker, Izz ad-Din al-Qassam-Brigadene, skjedde tunnelulykken mens det pågikk ”motstandsrelatert aktivitet”. Det kan tolkes som at de for eksempel holdt på med treningsøvelser eller forflytning av våpen. Den drepte og de skadde var medlemmer av de væpnede styrkene.

Hamas har ikke opplyst hvorfor tunnelen raste sammen. Ulykkesstedet var øst for byen Shejaya, nord på Gaza-stripen, skriver Times of Israel.

Hamas har utviklet et stort nettverk av underjordiske tunneler under Gaza, som gjør dem i stand til å forflytte både våpenlagre og mannskaper til ulike deler av territoriet de kontrollerer. Under Gaza-krigen 2014 oppdaget det israelske forsvaret i tillegg at over 30 tunneler strakte seg fra Gaza og inn i Israel. Det er disse tunnelene som omtales som terrortunneler, fordi formålet med dem var at terrorister skulle infiltrere Israel og utføre angrep. Etter krigen tyder både israelsk etterretningsinformasjon og signaler fra Hamas på at terrororganisasjonen er i gang med å bygge ut nye slike infiltrasjonstunneler. Fra Gaza til Egypt har det også vært gravd ut en stor mengde tunneler, primært med tanke på smugling av varer. Egypt har ødelagt svært mange av smuglertunnelene.

Forrige artikkelSvenske Aftonbladet var våkne der NTB sviktet
Neste artikkelIsrael forsterker rakettskjoldet ved Gaza
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/