Brukte drepte soldater som fotballreklame

Bildet viser en reklameplakat for en fotballkamp i Gaza. Lagene kommer fra byene hvor hver av de avbildede israelske soldatene ble drept under forrige krig mot Hamas.

Fotballreklame i Gaza. (Foto: Skjermdump fra Twitter)
Fotballreklame i Gaza. (Foto: Skjermdump fra Twitter)

”De to søylene der soldatene ble kidnappet, møtes i cupfinalen i Gaza”, sier plakatteksten, ifølge Times of Israel.

Slik ble forrige søndags cupfinale i Gaza markedsført.

Soldatene på bildene er løytnant Hadar Goldin og sersjant Oron Shaul. De ble begge drept mens de kjempet mot Hamas i Gaza-krigen 2014. Fotballkampen er mellom Khadamat Rafah og Itehad Shejaya. Lagene holder til i de to byene der hver av soldatene ble drept.

Shaul var en av syv soldater som ble drept da de ble truffet av en rakett under harde kamper i Shejaya 20. juli 2014. Kroppene til de seks andre drepte ble funnet etterpå, men Shauls kropp kom aldri til rette. Det er antatt at Hamas er i besittelse av levningene hans.

Goldin ble drept i et bakholdsangrep ved Rafah 1. august 2014, akkurat da en avtalt våpenhvile skulle tre i kraft. Kroppen hans ble dratt inn i en av Hamas’ terrortunneler, og har aldri blitt utlevert av Hamas-styrkene.

En Hamas-talsmann sa i april i år at Hamas aldri vil ”avsløre noe om de savnede soldatenes skjebne uten en pris”. Det tolkes som en antydning om at Hamas vil komme til å forsøke å forhandle med Israel om utlevering av soldatenes levninger, som et pressmiddel.

Forrige artikkel– Skulle Israel fulgt Oslo tingrett, ville fengslene flomme over
Neste artikkel– Vi må være forberedt på krig i nord
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/