Fem Hamas-menn fanget i sammenbrutt tunnel

For femte gang i år skal en av Hamas’ tunneler i Gaza ha rast sammen.
Dette er en av terrortunnelene som tidligere er blitt avdekket av IDF. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Dette er en av terrortunnelene som tidligere er blitt avdekket av IDF. (Illustrasjonsfoto: IDF)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Ifølge den palestinske avisen Al Quds har de Hamas-kontrollerte myndighetene i Gaza satt i gang leteaksjon etter fem menn. De skal være fanget inne i en tunnel som raste sammen i helgen. Tunnelen skal ha befunnet seg sørøst i Gaza by.

Dersom rapporten er korrekt, er dette den femte gangen i år at en tunnel bygget av Hamas i Gaza har rast sammen, skriver Jerusalem Post.

Tidligere i februar ble en Hamas-terrorist drept da en tunnel brøt sammen sør i Khan Younis-området.

Noen dager før dette bekreftet Hamas at minst to av deres menn hadde blitt drept i et annet tunnelsammenbrudd.

Uken før ble syv Hamas-medlemmer drept da en tunnel brøt sammen nær grensen mot Israel.

Hamas-leder Ismail Haniyeh har nylig uttalt at Hamas aldri vil slutte med å grave tunneler og utvikle raketter til bruk i framtidige konfrontasjoner med Israel. I forrige uke hevdet Haniyeh at Hamas’ væpnede styrker hadde avdekket kameraer, sensorer og annet overvåkingsutstyr i en av sine tunneler under Gaza. Utstyret må ha vært plantet der av noen som er på leting etter flere tunneler, uttalte han.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise