– La oss få Avraham hjem

Halvannet år etter at Avraham Mengistu (29) krysset grensen til Gaza, nekter Hamas fortsatt å fortelle familien hans hva som har skjedd med ham.

Avraham Mengistu forsvant i Gaza 8. september 2014. (Foto: Privat)
Avraham Mengistu forsvant i Gaza 8. september 2014. (Foto: Privat)

Avraham Mengistu er en etiopisk-født israeler som 8. september 2014 beveget seg inn i Gaza av ukjente årsaker. Ifølge Times of Israel var han deprimert og hadde mentale problemer da han forsvant. Han ble sist sett gående langs Zikim-stranden i retning Gaza, og videoopptak viser at han etter dette krysset grensegjerdet. Gjerdet var skadet av stridsvogner som hadde vært i området under den nylig avsluttede krigen mellom Israel og Hamas. Israelsk etterretning har grunn til å tro at Mengistu ble tatt til fange av Hamas og holdt i Gaza mot sin vilje. Nå, halvannet år senere, nekter Hamas fortsatt å opplyse hva som er blitt Mengistus skjebne.

Familien henvender seg nå med en appell til det internasjonale samfunnet om å legge press på Hamas. De vil vite hva som har skjedd med deres sønn, bror og slektning, og de vil ha ham hjem dersom han fortsatt lever. I øyeblikket aner de ikke om han er drept eller om han holdes i fangenskap.

– Vi blir holdt blinde, sier den forsvunne mannens 30 år gamle bror Gashao til AFP.

Sammen med foreldrene har han vært i Geneve for å legge saken fram for diplomater og grupper.

– Det internasjonale samfunnet har en innflytelse på Hamas. De kan hjelpe oss å få dette til å dreie seg om noe annet enn politikk. Dette handler om menneskerettigheter og er en humanitær sak. Når Hamas ber om humanitær hjelp og bistand til folket i Gaza, bør det internasjonale samfunnet si til dem: ”Ikke forvent at vi skal hjelpe dere, så lenge dere selv bryter rettighetene til de på den andre siden.” Vi snakker om en uskyldig sivil. Han er ikke soldat, han har aldri vært soldat, sier broren.

Forrige artikkelMark Babot i MIFF Trondheim: Israels etterretning – tiltak mot terror
Neste artikkelTo ikke-stridende israelske soldater forsøkt lynsjet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/