Hamas-terrorister frykter nye tunnelsammenbrudd

Hamas mistenker Israel for å ha fått en rekke underjordiske tunneler til å rase sammen den senere tiden.

Her ser vi en av terrortunnelene under Gaza som tidligere er avdekket av det israelske forsvaret. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
Her ser vi en av terrortunnelene under Gaza som tidligere er avdekket av det israelske forsvaret. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)

Torsdag ettermiddag brøt en av Hamas’ tunneler under Gaza sammen. Denne gangen gjaldt det en tunnel under byen Khan Younis. Et Hamas-medlem som befant seg i tunnelen, ble drept da den raste sammen. Før dette har tunneler under Gaza brutt sammen ved fem andre tilfeller i år. I februar hevdet Hamas-leder Ismail Haniyeh at styrkene deres hadde avdekket kameraer, sensorer og annet overvåkingsutstyr i en av tunnelene. Utstyret må ha vært plantet der av noen som er på leting etter flere tunneler, uttalte han.

Etter det Jerusalem Post erfarer, er det en utbredt oppfatning i Hamas at det må ha vært Israel som forårsaket i alle fall noen av sammenbruddene i tunnelene den siste tiden. Mannskapene deres er nå redde for å gå inn i tunnelnettverket av frykt for flere sammenbrudd, forteller palestinske kilder til avisen.

Ifølge Hamas’ offisielle rapporter er det vind og regn som er forklaringen på tunnelsammenbruddene. Men Hamas-mannskaper sier de har observert israelsk aktivitet i nærheten av grensegjerdet, og at de mener denne aktiviteten har hatt sammenheng med sammenbruddene i tunnelene. En kilde tror at Israel bruker flytende sprengstoff for å ødelegge tunnelene, mens en annen viser til at Israel har teknologi som kan framkalle små lokale jordskjelv.

Hamas har tradisjon for å bruke tunneler under grensen både til smugling av varer og til å forsøke å infiltrere Israel for å begå terrorangrep. Over 30 terrortunneler ble oppdaget av det israelske forsvaret og ødelagt under Gaza-krigen sommeren 2014.

Her kan du lese alle nyhetsartiklene MIFF har skrevet om Hamas’ terrortunneler.

Forrige artikkelKvinnelig bilterrorist kjørte på soldat
Neste artikkelTo IS-sympatisører arrestert for terrorplanlegging
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/