Hamas-terrorister frykter nye tunnelsammenbrudd

Her ser vi en av terrortunnelene under Gaza som tidligere er avdekket av det israelske forsvaret. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
Her ser vi en av terrortunnelene under Gaza som tidligere er avdekket av det israelske forsvaret. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Torsdag ettermiddag brøt en av Hamas’ tunneler under Gaza sammen. Denne gangen gjaldt det en tunnel under byen Khan Younis. Et Hamas-medlem som befant seg i tunnelen, ble drept da den raste sammen. Før dette har tunneler under Gaza brutt sammen ved fem andre tilfeller i år. I februar hevdet Hamas-leder Ismail Haniyeh at styrkene deres hadde avdekket kameraer, sensorer og annet overvåkingsutstyr i en av tunnelene. Utstyret må ha vært plantet der av noen som er på leting etter flere tunneler, uttalte han.

Etter det Jerusalem Post erfarer, er det en utbredt oppfatning i Hamas at det må ha vært Israel som forårsaket i alle fall noen av sammenbruddene i tunnelene den siste tiden. Mannskapene deres er nå redde for å gå inn i tunnelnettverket av frykt for flere sammenbrudd, forteller palestinske kilder til avisen.

Ifølge Hamas’ offisielle rapporter er det vind og regn som er forklaringen på tunnelsammenbruddene. Men Hamas-mannskaper sier de har observert israelsk aktivitet i nærheten av grensegjerdet, og at de mener denne aktiviteten har hatt sammenheng med sammenbruddene i tunnelene. En kilde tror at Israel bruker flytende sprengstoff for å ødelegge tunnelene, mens en annen viser til at Israel har teknologi som kan framkalle små lokale jordskjelv.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hamas har tradisjon for å bruke tunneler under grensen både til smugling av varer og til å forsøke å infiltrere Israel for å begå terrorangrep. Over 30 terrortunneler ble oppdaget av det israelske forsvaret og ødelagt under Gaza-krigen sommeren 2014.

Her kan du lese alle nyhetsartiklene MIFF har skrevet om Hamas’ terrortunneler.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag