IAF besvarte rakettangrep fra Gaza

Som respons til at terrorister i Gaza fredag kveld avfyrte fire raketter mot Israel, gikk det israelske luftforsvaret til angrep mot fire av Hamas’ terrorbaser natt til lørdag. Ifølge palestinske kilder skal to barn ha blitt drept.

En terrorist fra Hamas bærer en angrepsrakett. (Illustrasjonsfoto: Zoriah / Flickr.com)
Hamas har en rekke raketter som de bruker til å skyte mot den israelske sivilbefolkningen. (Foto: Zoriah / Flickr.com)

Hamas-myndighetenes helsedepartement hevder at to gutter på seks og ti år ble drept under det israelske motangrepet, ifølge Times of Israel. Reuters rapporterer at de to guttenes hjem befant seg i nærheten av en treningsleir som tilhører Hamas og at denne treningsleiren var et av målene for det israelske luftangrepet. Guttenes hjem skal ha blitt truffet av objekter fra en bombeeksplosjon i nærheten. Det israelske forsvaret har ikke kommentert rapportene om de to guttenes død, men en pressetalsmann sier i en uttalelse at luftangrepene var rettet mot ”Hamas’ terror-infrastruktur”.

 

Netanyahu: – Hamas har ansvaret

Ingen av terrororganisasjonene har tatt på seg ansvaret for rakettangrepene mot Israel fredag kveld. Men Israels statsminister Benjamin Netanyahu understreket søndag det som hele tiden har vært Israels oppfatning: at som den ansvarlige myndighet i Gaza, er det Hamas som har ansvaret for å hindre at raketter blir avfyrt mot Israel. Han gjorde det klart at Israel vil reagere mot et hvert angrep.

– Vår innstilling overfor Gaza er tydelig: Israel vil ikke tolerere noen rakettangrep fra Gaza mot Israel, sa Netanyahu da han kommenterte saken under søndagens regjeringsmøte.

 

Trusler på tv

Han la til at Israel også vil fortsette å kjempe aktivt mot oppvigleri til drap i palestinske medier. Kommentaren henspeiler på at israelske myndigheter fredag morgen stengte en palestinsk tv- og radiokanal på Vestbredden. Kanalen Palestine al-Yawm var tilknyttet terrororganisasjonen Islamsk Jihad og hadde notorisk oppfordret til terrorangrep mot israelere den senere tiden, ifølge Jerusalem Post.

Islamsk Jihad holdt en demonstrasjon i Gaza fredag ettermiddag til støtte for kanalen. Den fortsetter å sende fra sine studioer i Gaza, men får altså ikke lenger operere fra Vestbredden.

Fredag kveld avbrøt antatt palestinske hackere sendingen til den israelske tv-kanalen Channel 2 i noen sekunder. De la ut på skjermen en bildeserie som først viste bilder av terrorangrep mot israelere og deretter en tekstplakat med trusler om mer terror. Teksten lød: ”Bli i hjemmene deres. Dere har mer i vente.” Nederst på plakaten sto det: ”Al-Quds intifadaen.” Al-Quds er palestinernes navn på Jerusalem, og ”Al-Quds intifadaen” er et navn som brukes om terrorbølgen mot Israel som har pågått siden september 2015.

Rakettangrepene mot Israel ble utført kort tid etter hackingen av Channel 2.

Forrige artikkelSkyteangrep og bilangrep mandag morgen
Neste artikkelNRK plasserte skammen midt på døren
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/