Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Hamas erkjenner å holde israelere fanget

For første gang erkjenner Hamas offisielt at de holder to israelske sivile i fangenskap, og at de også er i besittelse av likene til to israelske soldater.

Fredag publiserte Hamas bilder av to drepte israelske soldater og to israelske sivile menn som terrororganisasjonen opplyser å ha i sin varetekt i Gaza, ifølge Times of Israel.

De to soldatene er Oron Shaul og Hadar Goldin, som begge ble drept under Gaza-krigen sommeren 2014.

Den ene av de to levende fangene er den 29 år gamle etiopiske jøden Avraham Mengistu, som av ukjent årsak krysset grensen til Gaza på eget initiativ for halvannet år siden. MIFF har tidligere skrevet om hans historie.

Den andre fangen er en israelsk beduin fra landsbyen Hura. Han skal ha reist inn i Gaza via grensestasjonen Erez for ett år siden. En israelsk kilde opplyser at mannen lider av ”en mild form for psykiske problemer” og at han ”tidligere har reist inn i Jordan, Egypt og Gaza”.

Israelske myndigheter har antatt at Hamas etter hvert har villet forsøke å forhandle seg til en fangeutvekslingsavtale i bytte mot likene og fangene. En slik avtale ville innebære at palestinske terrorister frigis fra israelske fengsler i bytte mot likene av soldatene. Det har vært rapportert om at indirekte forhandlinger pågår og at en avtale skulle være nært forestående, men Hamas benektet dette fredag.

– Det pågår ingen samtaler eller forhandlinger som har med fangene å gjøre. Fienden får ikke noen informasjon om de fire uten å betale en tydelig pris både før og etter forhandlingene, sa en talsmann for terrororganisasjonen i Gaza.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart