95 % av sement misbrukes militært

Hamas utnytter humanitær hjelp på den mest kyniske måten.

Grafikk: MIFF
Grafikk: MIFF

– Våre undersøkelser viser at bare fem eller seks prosent av sementen som blir levert til Gaza-stripen blir brukt til sivil oppbygging, sa Dore Gold, direktør for det israelske utenriksdepartementet, da han talte til FNs humanitære toppmøte i Istanbul tirsdag 24. mai.

– Resten blir konfiskert av Hamas og brukt for militære formål, la han til.

– Siden oktober har Israel sluppet inn 4.824.000 tonn med byggematerialer til Gaza-stripen, og disse har ofte blitt beslaglagt og brukt til å bygge nye angrepstunneler inn på israelsk territorium, opplyste Gold, ifølge Jerusalem Post.

Forrige artikkelIsrael besvarte rakettangrep fra Gaza
Neste artikkelHamas planlegger offentlige henrettelser
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.