Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Hamas planlegger offentlige henrettelser

Dette bildet viser forberedelsene til en henrettelse i Gaza i 2013. (Illustrasjonsfoto: Hamas-myndighetenes innenriksdepartement i Gaza)
Dette bildet viser forberedelsene til en henrettelse i Gaza i 2013. (Illustrasjonsfoto: Hamas-myndighetenes innenriksdepartement i Gaza)
Hamas-myndighetene i Gaza planlegger å henrette 13 fanger med en stor folkemengde som tilskuere.

En gruppe av Hamas’ medlemmer i det palestinske parlamentet (et parlament som ikke har møttes til noen felles sesjon siden 2007) har gitt godkjenning til at Hamas-myndighetene i Gaza kan henrette 13 dødsdømte fanger, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Godkjenningen fra parlamentsmedlemmene ble sendt ut i form av en offentlig uttalelse fra ”parlamentsmedlemmer i Gaza” onsdag. Det er ikke offentlig kjent hvor mange parlamentsmedlemmer som var med på å utstede godkjenningen. Det som er kjent er at de ikke hadde mandat til å gjøre det uten samtykke fra de palestinske selvstyremyndighetenes president Mahmoud Abbas. Parlamentsmedlemmene valgte likevel å gå utenom presidenten. Dette skjedde etter at flere Hamas-talsmenn de siste dagene hadde uttalt at de planlegger en serie offentlige henrettelser i Gaza.

Hamas-regimets statsadvokat i Gaza, Ismail Jaber, uttalte søndag at ”dødsstraffer vil snart bli iverksatt i Gaza”, og at han ville ”anmode om at de blir utført foran en stor folkemengde”. Han erklærte at Abbas’ ikke lenger har autoritet i slike saker.

De fleste av de 13 dødsdømte mennene er dømt for drap i forbindelse med ran.

Planene om henrettelser har fått sterk kritikk i FN.

Forrige gang det ble rapportert om at offentlige henrettelser var blitt utført i Gaza, var under krigen mellom Israel og Hamas i 2014. Da meldte Jerusalem Post at mer enn 30 personer var blitt henrettet av Hamas-regimet uten rettergang. De fleste av dem ble henrettet på grunn av anklager om samarbeid med Israel.

Ifølge Palestinian Center for Human Rights ble ni palestinere i Gaza, og to på Vestbredden, idømt dødsstraff i 2015. Til nå i 2016 skal ytterligere ti personer være blitt idømt dødsstraff i Gaza.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart