Tatt med terrorpenger under skosålene – deler hemmeligheter om tunnelene i Gaza

To palestinere fra Gaza som ble sendt av Hamas for å smugle ut penger til terrorvirksomhet, er blitt en verdifull informasjonskilde for det israelske forsvaret.

Her ser vi en av terrortunnelene under Gaza som tidligere er avdekket av det israelske forsvaret. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
Her ser vi en av terrortunnelene under Gaza som tidligere er avdekket av det israelske forsvaret. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

IDF offentliggjorde tirsdag at de i juni arresterte to palestinske menn på 37 og 65 år. De hadde reist til Israel med penger fra Hamas gjemt under skosålene sine. Mennene hadde fått i oppdrag å gi pengene til Hamas-medlemmer på Vestbredden. Pengene skulle brukes til å finansiere terrorisme. Etter at mennene ble pågrepet, har de kunnet gi Israel verdifull informasjon om det omfangsrike tunnelnettverket som bygges ut under Gaza av terrorgruppene Hamas og Islamsk Jihad, skriver Jerusalem Post.

 

Tunnelinnganger i moskeer og bolighus

Den 65 år gamle mannen ble arrestert 16. juni på grenseovergangen Tarkumia mellom Israel og Vestbredden etter en felles etterforskning av etterretningstjenesten Shin Bet, politiet og IDF. Han hadde mange tusen euro skjult i skoene sine. I avhør kom det fram at hjemmet hans i Gaza brukes av sønnene hans som et møtested for Hamas. Han har beskrevet konkret hvor flere tunnelinnganger befinner seg. Flere slike innganger er lagt til sivile steder som bolighus og moskeer. Han har også avslørt hvor flere rakettavfyringsramper er lokalisert. Disse befinner seg i tettbebygde strøk og setter dermed sivilbefolkningen i fare, bemerker Shin Bet i en pressemelding.

 

Fraktet sand fra tunnelene

Den 37 år gamle mannen ble pågrepet ved grenseovergangen Erez fra Gaza til Israel med 10.000 euro gjemt i skoene. Han hadde fått innreisetillatelse til Israel for å gjøre forretninger, og Hamas hadde rekruttert ham til å smugle penger til sine terrorceller på Vestbredden. Hamas betalte ham for oppdraget og lovet at han skulle ”få hjelp” dersom han ble tatt av israelske myndigheter. Han jobber som lastebilsjåfør i Gaza og kjører sand fra tunnelutgravingsstedene til Hamas og Islamsk Jihad. Ifølge Shin Bet har han oppgitt mye informasjon om tunnelene han har sett, som hvor eksakt de befinner seg, hvilke terrororganisasjoner som opererer hvilke tunneler og hvor langt gravearbeidet har kommet de ulike stedene.

 

Kynisk utnytting av israelsk godvilje

Shin Bet påpeker at saken viser hvordan Hamas kynisk utnytter Israels tiltak for å bedre de økonomiske kårene til Gazas sivilbefolkning. Tusener av innbyggere i Gaza reiser hver måned inn til Israel av både humanitære, medisinske og forretningsmessige årsaker. Hamas forsøker ofte å utnytte disse innreisetillatelsene til å overføre penger til terrorfinansiering, ifølge etterretningstjenesten.

Forrige artikkelHer løfter en kvinnelig palestinsk terrorist kniv mot israelere
Neste artikkelHer feirer palestinere mannen som medvirket til barnedrap
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/