Hamas vil henrette tre personer for å ha gitt Israel informasjon

Tre palestinere i Gaza er dødsdømt av Hamas for spionasje.
Dette bildet viser forberedelsene til en henrettelse i Gaza i 2013. (Illustrasjonsfoto: Hamas-myndighetenes innenriksdepartement i Gaza)
Dette bildet viser forberedelsene til en henrettelse i Gaza i 2013. (Illustrasjonsfoto: Hamas-myndighetenes innenriksdepartement i Gaza)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Hamas’ militære domstol i Gaza dømte de tre til døden tirsdag. En av de dødsdømte er en mann på 57 år fra Gaza by som i mer enn 20 år skal ha gitt etterretningsinformasjon til Israel om blant annet Hamas’ tunneler, skjulesteder, rakettavfyringsramper og terroristenes boliger og kjøretøy. De andre er en mann i 50-årene fra Khan Younis og en mann på 35 år fra Rafah, ifølge palestinske medier som er gjengitt av Times of Israel.

Terrororganisasjonen Hamas, som har hatt kontrollen over Gaza siden 2006, er fra før av kjent for å gjennomføre bestialske offentlige henrettelser av dem som blir anklaget for å ha samarbeidet med Israel. I tidligere tilfeller har kroppene til de drepte blitt slept langs veiene etter motorsykler.

25. mai ble det kjent at Hamas ville begynne å henrette dødsdømte fanger uten godkjennelse fra den palestinske presidenten, slik loven egentlig krever av dem. De erklærte at 13 drapsdømte fanger ville bli henrettet innen kort tid. 29. mai ble de tre første av disse henrettet.

Forrige gang det ble rapportert om at offentlige henrettelser var blitt utført i Gaza, var under krigen mellom Israel og Hamas i 2014. Da meldte Jerusalem Post at mer enn 30 personer var blitt henrettet av Hamas-regimet uten rettergang. De fleste av dem ble henrettet på grunn av anklager om samarbeid med Israel.

Ifølge Palestinian Center for Human Rights ble ni palestinere i Gaza, og to på Vestbredden, idømt dødsstraff i 2015. Til nå i 2016 skal ytterligere ti personer være blitt idømt dødsstraff i Gaza.


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise