Hamas vil henrette tre personer for å ha gitt Israel informasjon

Tre palestinere i Gaza er dødsdømt av Hamas for spionasje.

Dette bildet viser forberedelsene til en henrettelse i Gaza i 2013. (Illustrasjonsfoto: Hamas-myndighetenes innenriksdepartement i Gaza)
Dette bildet viser forberedelsene til en henrettelse i Gaza i 2013. (Illustrasjonsfoto: Hamas-myndighetenes innenriksdepartement i Gaza)

Hamas’ militære domstol i Gaza dømte de tre til døden tirsdag. En av de dødsdømte er en mann på 57 år fra Gaza by som i mer enn 20 år skal ha gitt etterretningsinformasjon til Israel om blant annet Hamas’ tunneler, skjulesteder, rakettavfyringsramper og terroristenes boliger og kjøretøy. De andre er en mann i 50-årene fra Khan Younis og en mann på 35 år fra Rafah, ifølge palestinske medier som er gjengitt av Times of Israel.

Terrororganisasjonen Hamas, som har hatt kontrollen over Gaza siden 2006, er fra før av kjent for å gjennomføre bestialske offentlige henrettelser av dem som blir anklaget for å ha samarbeidet med Israel. I tidligere tilfeller har kroppene til de drepte blitt slept langs veiene etter motorsykler.

25. mai ble det kjent at Hamas ville begynne å henrette dødsdømte fanger uten godkjennelse fra den palestinske presidenten, slik loven egentlig krever av dem. De erklærte at 13 drapsdømte fanger ville bli henrettet innen kort tid. 29. mai ble de tre første av disse henrettet.

Forrige gang det ble rapportert om at offentlige henrettelser var blitt utført i Gaza, var under krigen mellom Israel og Hamas i 2014. Da meldte Jerusalem Post at mer enn 30 personer var blitt henrettet av Hamas-regimet uten rettergang. De fleste av dem ble henrettet på grunn av anklager om samarbeid med Israel.

Ifølge Palestinian Center for Human Rights ble ni palestinere i Gaza, og to på Vestbredden, idømt dødsstraff i 2015. Til nå i 2016 skal ytterligere ti personer være blitt idømt dødsstraff i Gaza.

Forrige artikkelRussland skal ha begynt å levere våpen til Iran
Neste artikkelIsrael og Guinea har gjenopprettet diplomatiske forbindelser
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/