– Ti kilometer tunnel hver måned

Hamas graver for å angripe.

Denne terrortunnelen som førte fra Gaza til Israel, ble funnet av israelske styrker i april 2016. (Foto: IDF)
Denne terrortunnelen som førte fra Gaza til Israel, ble funnet av israelske styrker i april 2016. (Foto: IDF)

Hamas-regimet på Gaza-stripen graver hver måned ti kilometer med tunneler i retning av Israel, sier en høytstående sikkerhetskilde til den israelske tv-stasjonen Kanal 2. Israelske sikkerhetsstyrker har mange ganger funnet tunneler som har gått mange hundre meter inn på israelsk territorium.

– Israel har ikke noen perfekt løsning på tunnelproblemet. Det er det heller ikke noen andre land som har, sier en høytstående diplomatisk kilde.

Utdanningsminister Naftali Bennett (Bayit Yehudi) hevder regjeringen ikke var forberedt på tunneltrusselen fra Gaza i krigen i 2014. Dette blir avvist av statsminister Benjamin Netanyahu (Likud). I et møte med militærkorrespondenter mandag fortalte Netanyahu om en rekke møter hvor terrortrusselen ble drøftet i regjeringens sikkerhetsutvalg i forkant av krigen i 2014.

De siste to årene har Israel investert mer enn 1,3 milliarder kroner i teknologi for å avdekke underjordiske tunneler.

Forrige artikkelHvilket land blir det neste? Tsjad, Somalia eller kanskje Saudi-Arabia?
Neste artikkelMIFF ber idrettspresident Tom Tvedt ta avstand fra palestinsk kollegas terrorstøtte
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.