World Vision fryser virksomheten i Gaza

Tyskland og Australia, som begge bidrar med betydelige midler til den svindelanklagede hjelpeorganisasjonen, holder tilbake støtten til World Vision.

Lastebiler med varer på vei inn i Gaza ved grenseovergangen Kerem Shalom. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Lastebiler med varer på vei inn i Gaza ved grenseovergangen Kerem Shalom. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Den store internasjonale kristne hjelpeorganisasjonen World Visions feltleder i Gaza, Mohammed Halabi, står anklaget for å ha kanalisert 420 millioner kroner av organisasjonens midler til Hamas’ terroraktivitet. World Vision forsvarer sin mann og hevder at den israelske etterretningsorganisasjonen Shin Bets etterforskning ikke kan stemme. Men mandag 8. august opplyser likevel talsperson Silvia Holten til Ha’aretz at World Vision nå har vedtatt å fryse all sin virksomhet i Gaza inntil saken er avklart.

To av de største statlige bidragsyterne til World Vision, Tyskland og Australia, har vedtatt å fryse støtten til organisasjonen inntil Gaza-saken er ferdig.

I en pressemelding fra det australske utenriksdepartementet uttrykkes ”dyp bekymring” over anklagene. ”Vi holder tilbake den videre støtten til World Visions programmer i de palestinske områdene inntil etterforskningen er fullført”, opplyser departementet. Ifølge den australske tv-kanalen ABC har Australia gitt 32 millioner kroner til World Visions arbeid i Gaza de siste tre årene.

Tysklands departement for økonomisk samarbeid og utvikling har sendt ut en pressemelding der de sier at det ikke vil bli gjort flere overføringer av midler til World Visions arbeid inntil videre. ”Dersom anklagene skulle vise seg å stemme, setter Hamas med vilje sin egen befolknings forsikring om humanitær hjelp på spill”, skriver departementet. Foreløpig er det 14 millioner kroner som holdes tilbake av Tyskland, ifølge Ha’aretz.

Forrige artikkel– Internasjonal hjelpeorganisasjon finansierte terror
Neste artikkelLieberman tvunget til å si “unnskyld” for første gang
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/