Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

World Vision fryser virksomheten i Gaza

Lastebiler med varer på vei inn i Gaza ved grenseovergangen Kerem Shalom. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Lastebiler med varer på vei inn i Gaza ved grenseovergangen Kerem Shalom. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Tyskland og Australia, som begge bidrar med betydelige midler til den svindelanklagede hjelpeorganisasjonen, holder tilbake støtten til World Vision.

Den store internasjonale kristne hjelpeorganisasjonen World Visions feltleder i Gaza, Mohammed Halabi, står anklaget for å ha kanalisert 420 millioner kroner av organisasjonens midler til Hamas’ terroraktivitet. World Vision forsvarer sin mann og hevder at den israelske etterretningsorganisasjonen Shin Bets etterforskning ikke kan stemme. Men mandag 8. august opplyser likevel talsperson Silvia Holten til Ha’aretz at World Vision nå har vedtatt å fryse all sin virksomhet i Gaza inntil saken er avklart.

To av de største statlige bidragsyterne til World Vision, Tyskland og Australia, har vedtatt å fryse støtten til organisasjonen inntil Gaza-saken er ferdig.

I en pressemelding fra det australske utenriksdepartementet uttrykkes ”dyp bekymring” over anklagene. ”Vi holder tilbake den videre støtten til World Visions programmer i de palestinske områdene inntil etterforskningen er fullført”, opplyser departementet. Ifølge den australske tv-kanalen ABC har Australia gitt 32 millioner kroner til World Visions arbeid i Gaza de siste tre årene.

Tysklands departement for økonomisk samarbeid og utvikling har sendt ut en pressemelding der de sier at det ikke vil bli gjort flere overføringer av midler til World Visions arbeid inntil videre. ”Dersom anklagene skulle vise seg å stemme, setter Hamas med vilje sin egen befolknings forsikring om humanitær hjelp på spill”, skriver departementet. Foreløpig er det 14 millioner kroner som holdes tilbake av Tyskland, ifølge Ha’aretz.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart