Hamas-drone skutt ned av Israel

En ubemannet drone som tilhørte Hamas, fløy over Gazakysten tirsdag morgen.

Israelske jagerfly. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Israelske jagerfly har bombet flere mål i Syria, for å u. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Dronen ble skutt ned av det israelske luftforsvaret og falt ned i Middelhavet, melder Yedioth Aharonoth. Dronen var ikke kommet inn i israelsk luftrom, opplyser det israelske forsvaret, som sier de fulgte dronens bevegelser fra det øyeblikket den lettet.

IDF gir beskjed om at de ikke tillater inntrengere i luftrommet og at ethvert forsøk på dette vil bli slått ned på.

Videre forteller Times of Israel at forsvaret ikke har kommet ut med spesifikk informasjon angående størrelsen eller utseendet på dronen.

Hamas har ennå ikke bekreftet at dronen tilhørte dem, men de har tidligere sagt at de har tilgang på slikt utstyr. I juni 2015 skjedde en lignende hendelse, og i løpet av krigen i 2014 ble flere droner brukt av Hamas.

Det israelske forsvarsdepartementet har forhindret flere forsøk på å smugle små kommersielle droner til Gazastripen. I mai i år ble det oppdaget en forsendelse med blant annet droner, rifler og radiomottakere, som var blitt sendt med israelsk post. I februar klarte myndighetene ved grenseovergangen å forhindre et forsøk på å smugle flere droner til Gaza. Dronene var utstyrt med kamera og skulle trolig bli brukt til spionasje på Israel.

Forrige artikkelFakkeltog og foredrag i MIFF Lister for å markere Krystallnatten
Neste artikkelMIFF svarer Palestinakomiteen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.