Hamas-drone skutt ned av Israel

En ubemannet drone som tilhørte Hamas, fløy over Gazakysten tirsdag morgen.
Israelske jagerfly. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Israelske jagerfly har bombet flere mål i Syria, for å u. (Illustrasjonsfoto: IDF)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Dronen ble skutt ned av det israelske luftforsvaret og falt ned i Middelhavet, melder Yedioth Aharonoth. Dronen var ikke kommet inn i israelsk luftrom, opplyser det israelske forsvaret, som sier de fulgte dronens bevegelser fra det øyeblikket den lettet.

IDF gir beskjed om at de ikke tillater inntrengere i luftrommet og at ethvert forsøk på dette vil bli slått ned på.

Videre forteller Times of Israel at forsvaret ikke har kommet ut med spesifikk informasjon angående størrelsen eller utseendet på dronen.

Hamas har ennå ikke bekreftet at dronen tilhørte dem, men de har tidligere sagt at de har tilgang på slikt utstyr. I juni 2015 skjedde en lignende hendelse, og i løpet av krigen i 2014 ble flere droner brukt av Hamas.

Det israelske forsvarsdepartementet har forhindret flere forsøk på å smugle små kommersielle droner til Gazastripen. I mai i år ble det oppdaget en forsendelse med blant annet droner, rifler og radiomottakere, som var blitt sendt med israelsk post. I februar klarte myndighetene ved grenseovergangen å forhindre et forsøk på å smugle flere droner til Gaza. Dronene var utstyrt med kamera og skulle trolig bli brukt til spionasje på Israel.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise