Israelske sikkerhetsstyrker hindret smuglerforsøk til Gaza

En lastebil med materialer som kunne brukes til å bygge raketter, ble stanset ved grensen til Gaza.

Her avdekker israelske grensevakter et forsøk på å smugle inn skuddsikre plater til Gaza, gjemt blant et lastebillass med bildeler. Bildet er tatt i desember 2015. (Illustrasjonsfoto: Det israelske forsvarsdepartementet)
Her avdekker israelske grensevakter et forsøk på å smugle inn skuddsikre plater til Gaza, gjemt blant et lastebillass med bildeler. Bildet er tatt i desember 2015. (Illustrasjonsfoto: Det israelske forsvarsdepartementet)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Israelske sikkerhetsstyrker stanset en lastebil som forsøkte å smugle rustfritt stålpanel til Gaza, melder i24News onsdag 16. november. Disse materialene kunne ha blitt brukt av terrororganisasjonen Hamas til å bygge raketter som avfyres mot Israel.

Hele lastebilen ble beslaglagt da den forsøkte å krysse grensa til Gaza ved Kerem Shalom kontrollposten.

Tidligere lignende hendelser har skjedd, men da har ikke selve lastebilen blitt beslaglagt. I tillegg ble sjåføren hentet inn til avhør.

Hendelsen skjedde etter at den israelske forsvarsministeren Avigdor Lieberman trappet opp håndhevingen av forsøk på smugling til Gazastripa.

Lastebiler med varer på vei inn i Gaza ved grenseovergangen Kerem Shalom. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Lastebiler med varer på vei inn i Gaza ved grenseovergangen Kerem Shalom. (Illustrasjonsfoto: IDF)

I september ble en smuglerliga avdekket, ifølge Shin Bet. Ligaen hadde hentet mer enn 100 kjøretøy til Gaza på vegne av Hamas.

Shin Bet sa at de hadde arrestert tre personer som mistenkes for å ha spilt en betydelig rolle i operasjonen.

Smuglerligaen skal ha demontert terrengkjøretøy og gjemte deler i lastebiler som fraktet lovlig gods til Gaza. Kun noen få av disse sjåførene visste at de hadde ulovlige materialer i lastebilene.

Smuglerne var klar over at de jobbet for folk som er tilknyttet Hamas, fortalte Shin Bet.

Israel oppdaget smuglerligaens operasjon etter at de undersøkte gods som passerte gjennom Kerem Shalom grenseovergangen.

Sikkerhetsstjenesten sa at denne metoden ikke var overraskende, og at det viste hvor bestemte Hamas er på å skaffe utstyr.

Det antas at terrengkjøretøyene skulle brukes av Gazas sikkerhetsstyrker og Hamas sin militære fløy.

Forrige artikkelGylden sjanse for en norsk olje- og gassindustri i motgang
Neste artikkelTrondheim gjorde ulovlig og diskriminerende vedtak om Israel-boikott
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.