Tusener feiret Hamas-jubileum

Barn utkledd som jihadister og maskerte bevæpnede menn viste fram store raketter.

Hamas paraderte rundt i Gazas gater med våpen og trusler mot Israel. (Foto: Skjermdump, Yedioth Aharonoth)
Hamas paraderte rundt i Gazas gater med våpen og trusler mot Israel. (Foto: Skjermdump, Yedioth Aharonoth)
MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

Onsdag 14. desember møtte flere tusen palestinere opp i Gazas gater for å feire 29 årsdagen til Hamas, skriver Yedioth Aharonoth.

Flere hundre menn bar våpen, mens barn var utkledd som jihadister og gikk rundt med lekevåpen. Hamas viste fram noen av sine mer avanserte raketter og plakater med følgende påskrift på hebraisk: “Vi kommer under jorda.” Dette er en trussel som minner om terrorgruppens angrepstunneler fra Gaza inn i Israel. Sammen med paraden ljomet terrorgruppas slagord fra høyttalere som var plassert i gatene. Maskerte militante menn marsjerte rundt med rifler, raketter, rakettdrevne granater og kamuflasjeutstyr.

Hamas tok over Gaza i 2007 etter et blodig og brutalt kupp. 18. august 1988 vedtok Hamas sitt charter, hvor den islamske bevegelsens politiske mål blir beskrevet. Palestinere har siden kuppet vært delt mellom Gaza under Hamas og områder på Vestbredden som styres av regjeringen til Abbas.

Terrorister fra Hamas. (Illustrasjonsfoto: IDFs blogg)

Terrorister fra Hamas. (Illustrasjonsfoto: IDFs blogg)

Siden 2007 har Hamas vært i tre kriger med Israel. Forrige krig i 2014 varte i 50 dager.

For noen palestinere viser onsdagens parade at den islamistiske bevegelsen ikke vil tolerere noen form for motstand.

– Folk er leie, de trenger å leve som mennesker, sa en butikkeier, som satt utenfor butikken sin og fulgte med på paraden.

Palestinske studenter i Gaza demonstrer til støtte for knivangrepene mot israelere. (Illustrasjonsfoto: Flash90)
Palestinske studenter i Gaza demonstrer til støtte for knivangrepene mot israelere. (Illustrasjonsfoto: Flash90)

– Hvem kommer til å gjøre motstand mot dem? De må gi oss bevilgninger for å gjenopplive oss, mente butikkeieren, som var redd for å oppgi navnet sitt.

– Hamas kan ikke forandre sine politiske synspunkt fordi de begrenses av sin egen religiøse ideologi, sa Gaza-analytikeren Akram Attallah.

– Derfor kommer vi ikke til å se større forandringer i gruppas politiske synspunkt på gjenforening med Abbas eller på Gaza-blokaden, avsluttet Attallah.

Forrige artikkelTromsø vedtok boikott
Neste artikkelYair Lapid: – Vi må bygge en høy mur mot palestinerne
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -