Flere israelske ledere truet på livet

En video dukket opp etter at Israel ble beskyldt for å likvidere en høytstående Hamas-terrorist.

IDF-sjef Gadi Eisenkot er en av dem som blir truet på livet i videoen. (Foto: Skjermpdump)
IDF-sjef Gadi Eisenkot er en av dem som blir truet på livet i videoen. (Foto: Skjermpdump)

I en video som onsdag ble publisert av en Hamas-tilknyttet nyhetsside, trues flere israelske ledere med å bli skutt. Truslene kommer etter at Hamas´ militære leder ble likvidert i sin egen garasje i forrige uke. Hamas anklager Israel for å stå bak, men israelske myndigheter har verken avkreftet eller bekreftet påstandene.

I videoen dukker den ene etter den andre opp i siktet til en skarpskytter etterfulgt av teksten “vi vil hevne oss” på både hebraisk og arabisk. De som blir truet er blant annet forsvarsminister Avigdor Lieberman, IDF-sjef Gadi Eisenkot, Shin Bet-sjef Nadav Argaman, Mossad-sjef Yossi Cohen og sikkerhetsminister Gilad Erdan.

Fredag ble Mazen Faqha skutt og drept i sin egen garasje på Gaza. (Foto: Qassam)
I forrige uke ble Mazen Faqha skutt og drept i sin egen garasje. (Foto: Qassam)

Det er det Gaza-baserte nyhetsbyrået Shebab som har publisert videoen, som ser ut til å være produsert av Hamas-medlemmer, skriver Times of Israel. Det antas at videoen er en respons på drapet av Mazen Faqha. Selv om ikke Israel har erkjent noen innblanding i drapet, uttalte Hamas at drapet hadde tydelig spor av Mossad.

Faqha ble arrestert for terrorisme under den andre intifada i 2002. Han fikk flere livstidsdommer i fengsel for å ha planlagt en selvmordsbombing som kostet ni israelere livet, men ble løslatt i 2011 i forbindelse med fangeutvekslingen hvor 1027 palestinske fanger ble sluppet fri i bytte for den israelske soldaten Gilad Shalit. Etter løslatelsen ble Faqha involvert i terror igjen.

I begravelsen til Faqha kom Hamas-leder Khaled Mashaal med trusler mot Israel.

– Israel bestemte seg for å endre spillereglene, og vi aksepterer utfordringen. Den zionistiske okkupanten tok fra oss en stor helt og det vil ikke bli forbigått i stillhet.

 

[youtube width=”470″ height=”344″]https://www.youtube.com/watch?v=0f-IdIwSSgU[/youtube]

Forrige artikkelRevolusjonerende israelsk teknologi kan redde hundretusenvis av liv i året
Neste artikkelTrondheim-politikernes Israel-tur avlyst bare to dager før avreise
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.