Flere israelske ledere truet på livet

En video dukket opp etter at Israel ble beskyldt for å likvidere en høytstående Hamas-terrorist.
IDF-sjef Gadi Eisenkot er en av dem som blir truet på livet i videoen. (Foto: Skjermpdump)
IDF-sjef Gadi Eisenkot er en av dem som blir truet på livet i videoen. (Foto: Skjermpdump)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

I en video som onsdag ble publisert av en Hamas-tilknyttet nyhetsside, trues flere israelske ledere med å bli skutt. Truslene kommer etter at Hamas´ militære leder ble likvidert i sin egen garasje i forrige uke. Hamas anklager Israel for å stå bak, men israelske myndigheter har verken avkreftet eller bekreftet påstandene.

I videoen dukker den ene etter den andre opp i siktet til en skarpskytter etterfulgt av teksten “vi vil hevne oss” på både hebraisk og arabisk. De som blir truet er blant annet forsvarsminister Avigdor Lieberman, IDF-sjef Gadi Eisenkot, Shin Bet-sjef Nadav Argaman, Mossad-sjef Yossi Cohen og sikkerhetsminister Gilad Erdan.

Fredag ble Mazen Faqha skutt og drept i sin egen garasje på Gaza. (Foto: Qassam)
I forrige uke ble Mazen Faqha skutt og drept i sin egen garasje. (Foto: Qassam)

Det er det Gaza-baserte nyhetsbyrået Shebab som har publisert videoen, som ser ut til å være produsert av Hamas-medlemmer, skriver Times of Israel. Det antas at videoen er en respons på drapet av Mazen Faqha. Selv om ikke Israel har erkjent noen innblanding i drapet, uttalte Hamas at drapet hadde tydelig spor av Mossad.

Faqha ble arrestert for terrorisme under den andre intifada i 2002. Han fikk flere livstidsdommer i fengsel for å ha planlagt en selvmordsbombing som kostet ni israelere livet, men ble løslatt i 2011 i forbindelse med fangeutvekslingen hvor 1027 palestinske fanger ble sluppet fri i bytte for den israelske soldaten Gilad Shalit. Etter løslatelsen ble Faqha involvert i terror igjen.

I begravelsen til Faqha kom Hamas-leder Khaled Mashaal med trusler mot Israel.

– Israel bestemte seg for å endre spillereglene, og vi aksepterer utfordringen. Den zionistiske okkupanten tok fra oss en stor helt og det vil ikke bli forbigått i stillhet.

 

[youtube width=”470″ height=”344″]https://www.youtube.com/watch?v=0f-IdIwSSgU[/youtube]

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise