Smuglet militærutstyr i emoji-tøfler

Hamas med et frekt forsøk på å smugle ulovlig militærutstyr inn på Gazastripen.
Inne i slike uskyldige emoji-tøfler skal Hamas ha forsøkt å smugle militærutstyr. (Foto: Skjermdump YouTube)
Inne i slike uskyldige emoji-tøfler forsøkte Hamas å smugle militærutstyr i oktober. (Foto: Skjermdump YouTube)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Forsvarsdepartementets grensekontrollører avdekket en forsendelse militærstøvler på vei inn til Gazastripen søndag. Militærstøvlene skal ha vært skjult inne i fargerike, tegneserieaktige tøfler. Departementet sier militærstøvlene trolig var på vei til terrorgruppen Hamas, som har kontrollen på Gazastripen, skriver Times of Israel.

Tusenvis av olivengrønne, svarte og kamuflerte militærstøvler, laget av spesialselskapet Magnum Boots and Apparel, var sydd inn i tøfler dekorert med ulike emojis, enkle ideogram eller smilefjes som benyttes i elektroniske meldinger.

Israel tillater ikke at det smugles militært utstyr til terrorgruppen Hamas. (Foto: Forsvarsdepartementet)
Israel tillater ikke at det smugles militært utstyr til terrorgruppen Hamas. (Foto: Forsvarsdepartementet)

Militærutstyret ble oppdaget da forsendelsen ble inspisert ved grenseovergangen Kerem Shalom sør på Gazastripen.

– Smuglerne gjorde en innsats og hadde en plan om å overvinne grensekontrollen, da de sydde tøfler over støvlene. Jeg er stolt over sikkerhetskontrollørene, som gjør akkurat det som er forventet av dem. De begynte med å identifisere lastebilen som mistenkt og ender opp med å sjekke forsendelsen og avdekke smuglingsforsøket, forteller Ami Shaked, leder for Kerem Shalom-grenseovergangen, til avisen.

Forsvarsdepartementet sier de tror at militærstøvlene skulle bli brukt av Hamas´ militære fløy. Oberst Fares Atilla, som leder tilsynet med varene som kommer inn og ut av Gazastripen, sier smuglingsforsøket fra Hamas var et forsøk på å utnytte Israels politikk til beboerne på den palestinske enklaven.

– Vi vil fortsette å passe på at forsendelsene når sin destinasjon og ikke blir misbrukt til terrorformål, forteller Atilla. Lastebilen som fraktet smuglergodset og resten av varene ble beslaglagt av myndighetene for videre etterforskning.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise