Denne gjengen ønsket seg nye hansker

Regimet på Gaza henretter jevnlig mennesker de mener har samarbeidet med Israel. (Illustrasjonsfoto: Skjermdump fra Youtube)
Hamas' væpnede ving viser seg frem under en parade på Gazastripen. (Illustrasjonsfoto: Skjermdump fra Youtube.)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Israelske myndigheter har stanset et forsøk på å smugle tusenvis av militærhansker til Hamas på Gazastripen. Hanskene var gjemt i en forsendelse med annet tøy.

Smuglerforsøket ble avdekket ved grenseovergangen Kerem Shalom på søndag. Ifølge det israelske forsvarsdepartementet var hanskene på vei til Hamas.

Direktøren ved grenseovergangen Kerem Shalom, Ami Shaked, skryter av sine ansatte. Han sier forsøk på smugle militærutstyr inn til Hamas er «en daglig kamp».

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi vil bekjempe smugling til enhver tid. Bare koordinerte og godkjente varer, som ikke hjelper terrororganisasjoner, slipper gjennom, sier Shaked til Jerusalem Post.

Det er ikke første gang Hamas forsøker å misbruke sivile varer i forsøk på å smugle inn ulovlig militærutstyr. Nylig ble tusenvis av militærstøvler stanset ved den samme grenseovergangen. Den gangen var militærutstyret gjemt inn i emoji-tøfler.

Disse militærhanskene ble forsøkt smuglet inn på Gazastripen. (Foto: Forsvarsdepartementet)
Tusenvis av slike militærhansker ble forsøkt smuglet inn på Gazastripen. (Foto: Forsvarsdepartementet)


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag