Denne gjengen ønsket seg nye hansker

Men dessverre for Hamas ble en leveranse på tusenvis av miliærhansker stanset.

Regimet på Gaza henretter jevnlig mennesker de mener har samarbeidet med Israel. (Illustrasjonsfoto: Skjermdump fra Youtube)
Hamas' væpnede ving viser seg frem under en parade på Gazastripen. (Illustrasjonsfoto: Skjermdump fra Youtube.)

Israelske myndigheter har stanset et forsøk på å smugle tusenvis av militærhansker til Hamas på Gazastripen. Hanskene var gjemt i en forsendelse med annet tøy.

Smuglerforsøket ble avdekket ved grenseovergangen Kerem Shalom på søndag. Ifølge det israelske forsvarsdepartementet var hanskene på vei til Hamas.

Direktøren ved grenseovergangen Kerem Shalom, Ami Shaked, skryter av sine ansatte. Han sier forsøk på smugle militærutstyr inn til Hamas er «en daglig kamp».

– Vi vil bekjempe smugling til enhver tid. Bare koordinerte og godkjente varer, som ikke hjelper terrororganisasjoner, slipper gjennom, sier Shaked til Jerusalem Post.

Det er ikke første gang Hamas forsøker å misbruke sivile varer i forsøk på å smugle inn ulovlig militærutstyr. Nylig ble tusenvis av militærstøvler stanset ved den samme grenseovergangen. Den gangen var militærutstyret gjemt inn i emoji-tøfler.

Disse militærhanskene ble forsøkt smuglet inn på Gazastripen. (Foto: Forsvarsdepartementet)
Tusenvis av slike militærhansker ble forsøkt smuglet inn på Gazastripen. (Foto: Forsvarsdepartementet)
Forrige artikkelKastet stein i hodet på israelsk 12-åring
Neste artikkelIsrael forbyr omstridt svindelindustri
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.