Hamas-sjef skryter av rakettkapasiteten

Yahya Sinwar sier terrorgruppen kan skyte langt flere raketter mot Israel enn tidligere.
Rakettangrep fra Gaza mot Israel. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Rakettangrep fra Gaza mot Israel. Dette bildet er fra Gaza-krigen i 2014. (Illustrasjonsfoto: IDF)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Hamas-lederen på Gazastripen, Yahya Sinwar, sier Hamas’ militære styrker er sterkere enn noen gang. Han sier Hamas i dag er i stand til å skyte like mange raketter mot Tel Aviv på 51. minutter som de gjorde i løpet av 51 dager under Gaza-krigen i 2014, skriver Yedioth Ahronoth. Den gang ble det avfyrt nesten 5000 raketter mot Israel.

Sinwar understreker også at Hamas ikke har noen planer om å gi fra seg sine våpen i forbindelse med den nylig inngåtte forsoningsavtalen med Fatah.

– Det palestinske folket kjemper fortsatt for nasjonal frigjøring, og vi kan ikke gi fra oss våpnene på dette stadiet. Det er ikke Hamas eller dens militære avdeling som eier motstandsvåpnene, men alle palestinske beboere på Gazastripen, sier han.

Presidenten for de palestinske selvstyremyndighetene, Mahmoud Abbas fra Fatah, har tidligere sagt at han ikke vil akseptere tilstedeværelse av militser på Gazastripen innenfor rammeverket av forsoningsavtalen, men Sinwar er trygg på at de blir enige.

– Hvis Fatah bare er 20 prosent så seriøse som oss om å få til en forsoning, så vil splittelsen mellom oss ende. Det fant vi ut under samtalene våre.

De palestinske fraksjonene Fatah og Hamas har vært splittet siden Hamas tok makten over Gazastripen ved et blodig kupp i 2017, men nylig ble partene enige om å starte forsoningsarbeidet. Mange som jobber med Israels sikkerhet er bekymret for at det kan føre til at Iran vil hjelpe Hamas med å produsere presisjonsraketter.

Da Hamas-ledere nylig besøkte den iranske hovedstaden Teheran, fikk de forsikringer fra ledelsen i det iranske regimet om at Iran ville gi dem alt de måtte trenge.

Terrorister fra Hamas. (Illustrasjonsfoto: IDFs blogg)
Terrorister fra Hamas viser frem noen av gruppens raketter. (Illustrasjonsfoto: IDFs blogg)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise