Militante islamister truer med hevn

Åtte personer fra Hamas og Islamsk jihad ble drept i en tunneleksplosjon.
Terrorister fra Islamsk Jihad på Gaza i aksjon. (Illustrasjonsfoto: CC BY-SA Amir Farshad Ebrahimi / Flickr.com.)
Terrorister fra Islamsk Jihad på Gaza i aksjon. (Illustrasjonsfoto: CC BY-SA Amir Farshad Ebrahimi / Flickr.com.)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Mandag sprengte det israelske forsvaret en terrortunnel som var gravd fra den palestinske byen Khan Younis på Gazastripen og inn i Israel. Det skal ha pågått arbeid med tunnelen da den ble sprengt og åtte terrorister fra Hamas og Islamsk jihad ble drept. Flere av de drepte var militante ledere og kommandanter. I tillegg ble 13 personer skadet, skriver avisen Ha’aretz.

Nå truer islamistene på Gazastripen med å hevne angrepet. Islamsk jihad sier de “vurderer ulike muligheter” for hevn. Det israelske forsvaret sier de ikke er ute etter å eskalere konflikten, men at terrotunnelen var en så grov krenkelse av israelsk territorium at det krevde en militær respons. Det skal ha blitt utført en kontrollert sprengning av tunnelen på israelsk territorium.

Det israelske forsvaret sier de ikke drepte noen med vilje, men at mange døde av røykforgiftning i tunnelen. En Hamas talsperson som Ha’aretz har pratet med sier Egypt nå forsøker å hindre en eskalering mellom militante palestinere på Gazastripen og Israel. Egypt frykter nye kamphandlinger vil ødelegge forsoningsarbeidet som nå er i gang mellom Fatah og Hamas.

Israel har utplassert rakettforsvaret Iron Dome i området på grunn av frykt for hevnaksjoner i form av rakettangrep. Skoler langs grensen er tilbake til normale rutiner, men en kibbutz i nærheten av den sprengte tunnelen er fortsatt en avstengt militær sone.

En palestinsk tunnelarbeider. (Illustrasjonsfoto: Zoriah, flickr.com)
En palestinsk tunnelarbeider. (Illustrasjonsfoto: Zoriah, flickr.com)

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise