Se Sønn av Hamas hos Netflix

Filmen The Green Prince kan sees med norsk teksting hos Netflix.

Slik presenteres filmen The Green Prince hos Netflix.
Slik presenteres filmen The Green Prince hos Netflix. (Foto: Skjermdump)

Dokumentarfilmen The Green Prince er tilgjengelig med norsk tekst hos Netflix.

Filmen kom ut i 2014 og er basert på boken Sønn av Hamas, skrevet av palestineren Mosab Hassan Yousef.

Fra innsiden av terrororganisasjonen Hamas samarbeidet han i ti år med israelsk etterretning for å forhindre palestinske selvmordsaksjoner og andre terrorangrep mot israelere.

Tre palestinere fra Øst-Jerusalem har vært i kontakt med al-Qaida for å planlegge større terrorangrep i Israel, melder Shin Bet. (Illustrasjonsfoto: En israelsk buss rammet av en selvmordsterrorist under den andre intifadaen)
Bildet er fra den andre intifadaen og viser en israelsk buss etter at en selvmordsterrorist har sprengt bomben han bar med seg.

Ingen i Hamas hadde mistanker om at han kunne være en agent for Israel, særlig fordi han var sønn av Sheikh Hassan Youssef, en av grunnleggerne av Hamas.

Motivasjonen hans var å spare livet til uskyldige på begge sider. Han reagerte også sterkt på at Hamas torturerte sine egne.

Tidligere i år var han i Norge for å holde foredrag. Da ble han også intervjuet av NRK. Innslaget ble sendt på Dagsrevyen søndag 5. mars.

Mosab Hassan Yousef på NRK Dagsrevyen 5. mars 2017. (Skjermdump fra NRK)
Mosab Hassan Yousef på NRK Dagsrevyen 5. mars 2017. (Skjermdump fra NRK)
Forrige artikkelHar stormaktene Kina, Russland og India snudd i synet på Jerusalem?
Neste artikkelNorske kunstnere gjør seg selv til forsterkere av fake news
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.