Hamas-topp døde etter «uhell»

Skal ha skutt seg selv i hodet da han undersøkte sitt eget våpen.

Imad al-Alami skal ha skutt seg selv i hodet ved et uhell. Tilstanden hans er kritisk. (Foto: Twitter)
Imad al-Alami skal ha skutt seg selv i hodet ved et uhell. Nå er han erklært død. (Foto: Skjermdump)
MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

Hamas-topp Imad al-Alami døde tirsdag 30. januar, 62 år gammel, etter drøyt tre uker på sykehus. Alami ble fraktet til Shifa-sykehuset i Gaza 9. januar etter han angivelig skal ha skutt seg selv i hodet ved et uhell, skriver Times of Israel.

Det er kommet fram få detaljer rundt den angivelige ulykken. Det har ført til mange spekulasjoner om at det ikke dreide seg om et uhell, men at Hamas-toppen ble utsatt for et attentat eller tok selvmord på grunn av sykdom.

Alami ble i 2016 utnevnt til ny toppleder for Hamas på Gazastripen. Han var kjent for sin harde linje overfor Israel og for å ha nære forbindelser til Iran. På mange måter var han bindeleddet mellom Gaza og Teheran. Alami ga svært sjelden intervjuer med media og var ikke aktiv i noen sosiale medier.

Han var medlem av Hamas siden slutten av 80-tallet og var terrororganisasjonens første representant i den iranske hovedstaden Teheran. I 2012 returnerte han til Gaza etter flere år utenfor de palestinske områdene. I 2014 ble han skadet i beinet under Operation Protective Edge, også kjent som Gazakrigen 2014. Omstendighetene rundt skaden er uklare.

Forrige artikkelHvordan investere i det israelske aksjemarkedet?
Neste artikkel23 pågrepet i storstilt narkoaksjon
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -