Kritiserer Hamas for å prioritere terrortunneler framfor sivilbefolkning

Jason Greenblatt sier pengene heller burde gått til å forbedre livet på Gazastripen.
Jason Greenblatt (t.v.) og Yoav Mordechai inspiserer en av Hamas' mange terrortunneler. (Foto: COGAT Spokesperson's Office)
Jason Greenblatt (t.v.) og Yoav Mordechai inspiserer en av Hamas' terrortunneler. (Foto: COGAT Spokesperson's Office)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Donald Trumps spesialutsending til Midtøsten, Jason Greenblatt, besøkte søndag en av Hamas’ terrortunneler langs grensen mot Gazastripen. Der kom han med kraftig kritikk av terrorgruppen for å bruke penger på å styrke sin militære kapasitet, framfor å håndtere den stadig verre humanitære situasjonen på Gazastripen, skriver den israelske avisen Times of Israel.

Israel har den siste tiden oppdaget flere nye tunneler gravd fra Gazastripen og inn i Israel. Tunnelene bygges av Hamas og Islamsk jihad og koster store summer. Det går også med enorme mengder materialer på å bygge dem.

Målet med tunnelene er å kidnappe israelere og utføre angrep i Israel.

Også på Twitter kritiserer Greenblatt Hamas for å bygge tunneler og lagre våpen, framfor å gjøre livet bedre for Gazastripens 1,5 millioner innbyggere.

– Hamas kaster bort ressurser på tunneler og raketter til å angripe Israel, i stedet for å hjelpe innbyggerne i Gaza med å få strømmen opp og gå, få vannet til å renne og få økonomien til å vokse. Hamas spyr ut hatefull retorikk og framprovoserer en syklus av vold. Gaza fortjener bedre.

Greenblatt besøkte Gaza-grensen sammen med IDFs generalmajor Yoav Mordechai, som leder det israelske administrasjonsorganet for offentlig samarbeid med palestinerne på Vestbredden og i Gaza (COGAT). Også han kritiserer Hamas for å bruke pengene på «terrortunneler og våpen».

De siste seks månedene har det vært en kraftig nedgang i antallet lastebiler som frakter kommersielle varer til Gazastripen. En israelsk tjenestemann sier årsaken til dette er at Hamas prioriterer å bygge opp sitt våpenarsenal.

– Det er ikke mangel på penger som er problemet i Gaza, sier offiseren.


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise