Kritiserer Hamas for å prioritere terrortunneler framfor sivilbefolkning

Jason Greenblatt sier pengene heller burde gått til å forbedre livet på Gazastripen.

Jason Greenblatt (t.v.) og Yoav Mordechai inspiserer en av Hamas' mange terrortunneler. (Foto: COGAT Spokesperson's Office)
Jason Greenblatt (t.v.) og Yoav Mordechai inspiserer en av Hamas' terrortunneler. (Foto: COGAT Spokesperson's Office)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Donald Trumps spesialutsending til Midtøsten, Jason Greenblatt, besøkte søndag en av Hamas’ terrortunneler langs grensen mot Gazastripen. Der kom han med kraftig kritikk av terrorgruppen for å bruke penger på å styrke sin militære kapasitet, framfor å håndtere den stadig verre humanitære situasjonen på Gazastripen, skriver den israelske avisen Times of Israel.

Israel har den siste tiden oppdaget flere nye tunneler gravd fra Gazastripen og inn i Israel. Tunnelene bygges av Hamas og Islamsk jihad og koster store summer. Det går også med enorme mengder materialer på å bygge dem.

Målet med tunnelene er å kidnappe israelere og utføre angrep i Israel.

Også på Twitter kritiserer Greenblatt Hamas for å bygge tunneler og lagre våpen, framfor å gjøre livet bedre for Gazastripens 1,5 millioner innbyggere.

– Hamas kaster bort ressurser på tunneler og raketter til å angripe Israel, i stedet for å hjelpe innbyggerne i Gaza med å få strømmen opp og gå, få vannet til å renne og få økonomien til å vokse. Hamas spyr ut hatefull retorikk og framprovoserer en syklus av vold. Gaza fortjener bedre.

Greenblatt besøkte Gaza-grensen sammen med IDFs generalmajor Yoav Mordechai, som leder det israelske administrasjonsorganet for offentlig samarbeid med palestinerne på Vestbredden og i Gaza (COGAT). Også han kritiserer Hamas for å bruke pengene på «terrortunneler og våpen».

De siste seks månedene har det vært en kraftig nedgang i antallet lastebiler som frakter kommersielle varer til Gazastripen. En israelsk tjenestemann sier årsaken til dette er at Hamas prioriterer å bygge opp sitt våpenarsenal.

– Det er ikke mangel på penger som er problemet i Gaza, sier offiseren.

Forrige artikkelHar du blinkskudd til MIFFs jubileumsbok?
Neste artikkelHvordan investere i det israelske aksjemarkedet?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.