Greenblatt: – Iran gir Hamas 800 millioner kroner i året til terrorisme

Iran bruker åtte milliarder kroner på å sponse terror, ifølge USAs spesialutsending.
Jason Greenblatt (i midten) besøkte nylig en av Hamas' terrortunneler. De koster store ressurser å bygge. (Foto: COGAT)
Jason Greenblatt (i midten) besøkte nylig en av Hamas' terrortunneler. De koster store ressurser å bygge. (Foto: COGAT)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

USAs spesialutsending til Midtøsten, Jason Greenblatt, sier Iran årlig gir 800 millioner kroner til Hamas. Men istedenfor å bruke pengene på sårt tiltrengte tiltak til sivilbefolkningen, bruker Hamas pengene på terrorkrigen mot Israel.

– Tenk hva innbyggerne på Gazastripen kunne gjort med de 800 millionene fra Iran som Hamas bruker på våpen og tuneller for å angripe Israel, skriver Greenblatt, som nylig inspiserte en av Hamas’ terrortunneler, på Twitter.

Iran bruker nesten åtte milliarder kroner årlig på å sponse terrorisme i Libanon, Israel og på Vestbredden og Gaza, ifølge Greenblatt.

– Disse blodpengene øker bare volden og gjøre ingenting for å hjelpe det palestinske folk, sier USAs spesialutsending til Midtøsten.

Nylig økte Israel strømforsyningen til Gazastripen til maksimalt nivå, men likevel trenger både strøm- og vannforsyningen på den palestinske enklaven store investeringer. Til tross for dette prioriterer Hamas, som styrer Gazastripen, å bruke pengene på sin krigføring mot Israel.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise