Greenblatt: – Iran gir Hamas 800 millioner kroner i året til terrorisme

Jason Greenblatt (i midten) besøkte nylig en av Hamas' terrortunneler. De koster store ressurser å bygge. (Foto: COGAT)
Jason Greenblatt (i midten) besøkte nylig en av Hamas' terrortunneler. De koster store ressurser å bygge. (Foto: COGAT)

USAs spesialutsending til Midtøsten, Jason Greenblatt, sier Iran årlig gir 800 millioner kroner til Hamas. Men istedenfor å bruke pengene på sårt tiltrengte tiltak til sivilbefolkningen, bruker Hamas pengene på terrorkrigen mot Israel.

– Tenk hva innbyggerne på Gazastripen kunne gjort med de 800 millionene fra Iran som Hamas bruker på våpen og tuneller for å angripe Israel, skriver Greenblatt, som nylig inspiserte en av Hamas’ terrortunneler, på Twitter.

Iran bruker nesten åtte milliarder kroner årlig på å sponse terrorisme i Libanon, Israel og på Vestbredden og Gaza, ifølge Greenblatt.

– Disse blodpengene øker bare volden og gjøre ingenting for å hjelpe det palestinske folk, sier USAs spesialutsending til Midtøsten.

Nylig økte Israel strømforsyningen til Gazastripen til maksimalt nivå, men likevel trenger både strøm- og vannforsyningen på den palestinske enklaven store investeringer. Til tross for dette prioriterer Hamas, som styrer Gazastripen, å bruke pengene på sin krigføring mot Israel.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag