Greenblatt: – Iran gir Hamas 800 millioner kroner i året til terrorisme

Iran bruker åtte milliarder kroner på å sponse terror, ifølge USAs spesialutsending.

Jason Greenblatt (i midten) besøkte nylig en av Hamas' terrortunneler. De koster store ressurser å bygge. (Foto: COGAT)
Jason Greenblatt (i midten) besøkte nylig en av Hamas' terrortunneler. De koster store ressurser å bygge. (Foto: COGAT)

USAs spesialutsending til Midtøsten, Jason Greenblatt, sier Iran årlig gir 800 millioner kroner til Hamas. Men istedenfor å bruke pengene på sårt tiltrengte tiltak til sivilbefolkningen, bruker Hamas pengene på terrorkrigen mot Israel.

– Tenk hva innbyggerne på Gazastripen kunne gjort med de 800 millionene fra Iran som Hamas bruker på våpen og tuneller for å angripe Israel, skriver Greenblatt, som nylig inspiserte en av Hamas’ terrortunneler, på Twitter.

Iran bruker nesten åtte milliarder kroner årlig på å sponse terrorisme i Libanon, Israel og på Vestbredden og Gaza, ifølge Greenblatt.

– Disse blodpengene øker bare volden og gjøre ingenting for å hjelpe det palestinske folk, sier USAs spesialutsending til Midtøsten.

Nylig økte Israel strømforsyningen til Gazastripen til maksimalt nivå, men likevel trenger både strøm- og vannforsyningen på den palestinske enklaven store investeringer. Til tross for dette prioriterer Hamas, som styrer Gazastripen, å bruke pengene på sin krigføring mot Israel.

Forrige artikkelMIFF lot unge medlemmer lære om Israel fra unge israelere
Neste artikkelRødt vil belønne dem som vil utsulte og utarme seks millioner jøder med Nobels fredspris
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.