Hamas vil alliere seg med Hizbollah og Iran for å stoppe Trumps fredsplan

Terrorgruppen ber også om råd fra Russland og Kina.

Hamas, som styrer på Gaza-stripen, er ikke radikale nok i salafistenes øyne. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Mange palestinere mener væpnet kamp er det mest effektive middelet for å få sin egen stat. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


Artikkelen fortsetter under.
Shalom! Nettsiden miff.no har ingen betalingsmur og heller ingen eksterne annonser. Våre nyheter og bakgrunnsartikler er en gave til deg fra MIFFs medlemmer. Med deg på laget kan vi bli enda bedre. Medlemskap koster kun fra 4 kroner per uke. Takk for at du klikker her og fyller ut registreringsskjema nå. Hvis du er medlem fra før, gi en gave til Vipps 39881 eller med SMS i skjema under. Det betyr mye å ha deg med på laget nå når Israel blir 70 år og MIFF blir 40 år! Takk!

Den palestinske terrorgruppen Hamas har styrket sitt forhold til Iran og Hizbollah, og rådfører seg også med Russland og Kina, for å forhindre USAs president Donald Trumps forsøk på fred i Midtøsten, skriver Times of Israel.

– Hamas jobber med å få på beina en palestinsk-arabisk-islamsk allianse som vil være i stand til å konfrontere Trumps plan. Samtalene rundt dette har pågått i lang tid med Iran og Hizollah, sier en kilde på Gazastripen.

Trump har tidligere sagt at hans fredsplan «vil være århundrets avtale», men Hamas kaller planen den «farligste i den israelsk-arabiske konfliktens historie». Det til tross for at ingen detaljer fra avtalen er offentliggjort.

– Regionale endringer har satt Hamas, Iran, Hizbollah og den palestinsk sak i stor fare. Dette krever en forent innsats for å konfrontere og stanse Trumps plan og sikre den palestinske sak, forteller den anonyme kilden.

Hamas har som mål at verdens eneste jødiske stat skal bort fra kartet.

Det er ikke kjent hvordan Hamas ønsker å stanse den planlagte fredsplanen, som angivelig snart skal være ferdig. Hamas skal også ha samtaler med arabiske, islamske og utenlandske partnere, inkludert Russland og Kina.

Også Fatah og den palestinske presidenten Mahmoud Abbas har avvist den amerikanske fredsplanen, før de engang vet hva den går ut på.

Donald Trump og Mahmoud Abbas i Det hvite hus 3. mai 2017. Nå er forholdet mellom dem iskaldt. (Foto: Facebook)
Mahmoud Abbas er ikke interessert i Donald Trumps fredsavtale. Det er heller ikke Hamas. (Foto: Facebook)
Forrige artikkelTrumps nye sikkerhetsrådgiver truer Iran og sier tostatsløsningen er død
Neste artikkelOmbudet bekrefter at «diskriminering på grunn av nasjonal opprinnelse er forbudt»
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.