– Hamas har skylden for dødsfallene

Den australske statsministeren Malcolm Turnbull med klar tale.
Dominique A. Pineiro
Malcolm Turnbull sier Hamas har ansvaret for dødsfallene langs Gaza-grensen. (Foto: Dominique A. Pineiro/Flickr)

Den australske statsministeren Malcolm Turnbull sier Hamas har skylden for de mange titalls dødsfallene i forbindelse med de voldelige opptøyene langs Gaza-grensen de siste ukene, skriver nettavisen Times of Israel.

Mandag var den blodigste dagen i den israelsk-palestinske konflikten siden Gaza-krigen i 2014. 58 mennesker ble drept og over 2000 ble skadet, da de forsøkte å infiltrere Israel, ifølge det Hamas-drevne helsevesenet i Gaza.

I et intervju med australsk radio sier Turnbull at det er tragisk med de mange dødsfallene, men peker på at «Hamas’ oppførsel er konfronterende og at de prøver å provosere det israelske forsvaret». Han anklager den palestinske terrorgruppen for å «skyve mennesker mot grensen».

– I den konfliktsonen presser du i realiteten mennesker inn i en situasjonen hvor det er stor fare for at de kan bli skutt, sier Australias statsminister.

Samtidig har den australske utenriksministeren Julie Bishop oppfordret Israel til å være proporsjonale i sitt svar og avstå fra overdreven maktbruk. Hun understreker samtidig at Israel har rett til å beskytte sin egen befolkning og oppfordrer palestinerne «til å avstå fra vold og forsøk på å infiltrere Israel».

Også Israel har lagt ansvaret for den dødelige volden på Hamas og sier at terrorgruppen oppfordrer og leder opptøyene, som mandag inkluderte angrep på israelske soldater og forsøk på å feste bomber på grensegjerdet.

Det israelske forsvaret er forberedt på nye og voldelige protester langs Gaza-grensen tirsdag. (Foto: IDF Spokesperson)
Israelske soldater ble beskutt og det ble forsøkt festet bomber på grensegjerdet mandag. (Foto: IDF Spokesperson)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise