50 av de drepte var Hamas-medlemmer

Nesten alle de drepte i mandagens opptøyer var medlemmer av terrorgrupper.

Tusenvis av palestinere har deltatt i opptøyer langs grensen mot Israel. (Foto: Det israelske forsvaret)
Historien om en baby som døde av tåregass ble diktet opp av Hamas for å sverte Israel. (Foto: Det israelske forsvaret)

En talsmann for Hamas erkjenner at 50 av de 62 palestinerne som ble drept i opptøyene langs Gaza-grensen mandag og tirsdag var medlemmer av den islamske terrorgruppen. Dermed er antallet kjente medlemmer av terrororganisasjoner blant dødsfallene oppe i 53, skriver Times of Israel.

– I den siste runden med konfrontasjon, hvor 62 personer ble martyrer, var 50 av disse martyrene fra Hamas, mens tolv var fra folket. Dette er offisielle tall. 50 av martyrene fra de siste kampene var fra Hamas, sier Salah Bardawil i et intervju med det palestinske nyhetsbyrået Baladna.

Blant de drepte var det en terrorcelle med åtte væpnede Hamas-soldater. De ble drept i en skuddveksling med israelske soldater da de forsøkte å infiltrere Israel. Det var også flere forsøk på å feste bomber langs grensen.

Fra før har den iransk-støttede gruppen Palestinsk Islamsk Jihad bekreftet at tre av de drepte var medlemmer av deres militære fløy, Saraya al-Quds.

Det israelske forsvaret mener uttalelsene fra Hamas bør være en vekker.

– Dette beviser det faktum som mange har prøvd å ignorere: Det er Hamas som står bak disse opptøyene og at forsøket på å kalle dette for «fredelige demonstrasjoner» ikke kunne vært lenger unna sannheten, sier IDFs talsmann Jonathan Conricus.

Israelske soldater har ikke noe annet valg enn å skyte dem som går amok ved grensegjerdet, skriver Alex Fishman i en analyse av situasjonen.

Også tidligere er det avdekket at drepte i opptøyene langs Gaza-grensen har vært tilknyttet de palestinske terrororganisasjonene på Gazastripen.

Forrige artikkelHamas takket nei til israelsk nødhjelp
Neste artikkelTredje ambassade åpnet i Jerusalem
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.