50 av de drepte var Hamas-medlemmer

Nesten alle de drepte i mandagens opptøyer var medlemmer av terrorgrupper.
Tusenvis av palestinere har deltatt i opptøyer langs grensen mot Israel. (Foto: Det israelske forsvaret)
Historien om en baby som døde av tåregass ble diktet opp av Hamas for å sverte Israel. (Foto: Det israelske forsvaret)

En talsmann for Hamas erkjenner at 50 av de 62 palestinerne som ble drept i opptøyene langs Gaza-grensen mandag og tirsdag var medlemmer av den islamske terrorgruppen. Dermed er antallet kjente medlemmer av terrororganisasjoner blant dødsfallene oppe i 53, skriver Times of Israel.

– I den siste runden med konfrontasjon, hvor 62 personer ble martyrer, var 50 av disse martyrene fra Hamas, mens tolv var fra folket. Dette er offisielle tall. 50 av martyrene fra de siste kampene var fra Hamas, sier Salah Bardawil i et intervju med det palestinske nyhetsbyrået Baladna.

Blant de drepte var det en terrorcelle med åtte væpnede Hamas-soldater. De ble drept i en skuddveksling med israelske soldater da de forsøkte å infiltrere Israel. Det var også flere forsøk på å feste bomber langs grensen.

Fra før har den iransk-støttede gruppen Palestinsk Islamsk Jihad bekreftet at tre av de drepte var medlemmer av deres militære fløy, Saraya al-Quds.

Det israelske forsvaret mener uttalelsene fra Hamas bør være en vekker.

– Dette beviser det faktum som mange har prøvd å ignorere: Det er Hamas som står bak disse opptøyene og at forsøket på å kalle dette for «fredelige demonstrasjoner» ikke kunne vært lenger unna sannheten, sier IDFs talsmann Jonathan Conricus.

Israelske soldater har ikke noe annet valg enn å skyte dem som går amok ved grensegjerdet, skriver Alex Fishman i en analyse av situasjonen.

Også tidligere er det avdekket at drepte i opptøyene langs Gaza-grensen har vært tilknyttet de palestinske terrororganisasjonene på Gazastripen.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise