Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

50 av de drepte var Hamas-medlemmer

Tusenvis av palestinere har deltatt i opptøyer langs grensen mot Israel. (Foto: Det israelske forsvaret)
Historien om en baby som døde av tåregass ble diktet opp av Hamas for å sverte Israel. (Foto: Det israelske forsvaret)
Nesten alle de drepte i mandagens opptøyer var medlemmer av terrorgrupper.

En talsmann for Hamas erkjenner at 50 av de 62 palestinerne som ble drept i opptøyene langs Gaza-grensen mandag og tirsdag var medlemmer av den islamske terrorgruppen. Dermed er antallet kjente medlemmer av terrororganisasjoner blant dødsfallene oppe i 53, skriver Times of Israel.

– I den siste runden med konfrontasjon, hvor 62 personer ble martyrer, var 50 av disse martyrene fra Hamas, mens tolv var fra folket. Dette er offisielle tall. 50 av martyrene fra de siste kampene var fra Hamas, sier Salah Bardawil i et intervju med det palestinske nyhetsbyrået Baladna.

Blant de drepte var det en terrorcelle med åtte væpnede Hamas-soldater. De ble drept i en skuddveksling med israelske soldater da de forsøkte å infiltrere Israel. Det var også flere forsøk på å feste bomber langs grensen.

Fra før har den iransk-støttede gruppen Palestinsk Islamsk Jihad bekreftet at tre av de drepte var medlemmer av deres militære fløy, Saraya al-Quds.

Det israelske forsvaret mener uttalelsene fra Hamas bør være en vekker.

– Dette beviser det faktum som mange har prøvd å ignorere: Det er Hamas som står bak disse opptøyene og at forsøket på å kalle dette for «fredelige demonstrasjoner» ikke kunne vært lenger unna sannheten, sier IDFs talsmann Jonathan Conricus.

Israelske soldater har ikke noe annet valg enn å skyte dem som går amok ved grensegjerdet, skriver Alex Fishman i en analyse av situasjonen.

Også tidligere er det avdekket at drepte i opptøyene langs Gaza-grensen har vært tilknyttet de palestinske terrororganisasjonene på Gazastripen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart