Hamas takket nei til israelsk nødhjelp

Terrorgruppen sendte to lastebiler med nødhjelp tilbake til Israel.

Hamas sendte to lastebiler med nødhjelp tilbake, da de så at de kom fra Israel. (Foto: IDF Spokeperson)
Hamas sendte to lastebiler med nødhjelp tilbake, da de så at de kom fra Israel. (Foto: IDF Spokeperson)

Hamas takket nei til to store lastebiler med israelsk nødhjelp som var på vei til Gazastripen. Lastebilene hadde med seg medisinsk utstyr som skulle dempe den medisinske mangelen på stripen, skriver Jerusalem Post.

Etter de voldelige opptøyene langs Gaza-grensen den siste tiden har det blitt et stort behov for medisinsk utstyr i den Hamas-kontrollerte enklaven. Det israelske forsvaret koordinerte derfor en forsendelse av åtte lastebiler med livsviktig utstyr gjennom den israelske grenseovergangen Kerem Shalom.

Hamas aksepterte to lastebiler med nødhjelp fra UNICEF og fire lastebiler fra palestinske selvstyremyndigheter, men valgte å sende tilbake to fulle lastebiler med nødhjelp da de oppdaget at utstyret var gitt av Israel.

I tillegg til de 53 tonn med medisinsk utstyr som blir transportert inn til Gaza gjennom Kerem Shalom-overgangen denne uken, så inneholdt den ekstra israelske hjelpen mer enn 14.000 enheter med intravenøs væske, 40 pussbekken, 20 undersøkelsesbenker, 25 infusjonsstativ, 85.000 desinfeksjonsservietter og 12.500 bandasjer.

Overføringen ble tilrettelagt av IDF i samarbeid med det israelske administrasjonsorganet for offentlig samarbeid med palestinerne på Vestbredden og i Gaza (COGAT) og Gaza-distriktets koordinerings- og forbindelseskontor.

Forsvarsminister Avigdor Lieberman godkjente at Kerem Shalom ble åpnet igjen på mandag, tre dager etter at palestinske demonstranter satt fyr på den viktige grenseovergangen for andre gang på to uker. Brannene forårsaket skader over over 70 millioner kroner.

Direktøren for akutten på Shifa-sykehuset i Gaza, Ayman Al-Sahabani, sa nylig i et intervju med Reuters at de holdt på å gå tom for medisinsk utstyr og at de hadde nådd et kritisk nivå. Likevel takker de altså nei til to fulle lastebiler med utstyr bare fordi det kom fra Israel.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise