Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Hamas: – Vi legger ikke ned våpnene

Mahmoud Al-Zahar påstår at Donald Trump er jøde. (Foto: Skjermdump fra YouTube, ikke fra intervjuet som er omtalt i saken)
Mahmoud Al-Zahar sier Hamas ikke kommer til å legge ned våpnene sine. (Foto: Skjermdump fra YouTube)
Hamas avviser at en våpenhvile vil bety at de legger ned våpnene sine.

En langvarig våpenhvileavtale mellom Hamas og Israel er under forhandling, men Hamas avviser at en slik avtale vil innebære at de legger ned sine våpen eller at de vil «betale en dyr politisk pris», skriver Jerusalem Post.

– Vi tjener på en våpenhvile. Våpnene forblir i våre hender og det er ingen betingelser knyttet til Hamas’ rett til å fortsette motstanden, sier Mahmoud Zahar, en av lederne for Hamas, til nettavisen Al-Khaleej Online.

Uttalelsene fra Zahar kommer som et svar på påstander fra de palestinske selvstyremyndighetene og Fatah om at en våpenhvile mellom Hamas og Israel vil legge til rette for Trumps fredsplan, som de mener vil «drepe den palestinske kampen». Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas og andre i den palestinske ledelsen i Ramallah er skeptiske til en våpenhvile mellom Israel og Hamas. De mener den vil splitte Gaza og Vestbredden.

– Den foreslåtte våpenhvilen er bare et humanitært skritt for å hjelpe befolkningen på Gazastripen, forteller Zahar videre i intervjuet.

Forhandlingene har pågått i flere måneder med Egypt som mellomledd. En av tingene som diskuteres er muligheten for å etablere en havn på Kypros som skal brukes til å frakte varer og passasjerer inn og ut av Gazastripen.

Hamas-lederen sier i intervjuet at forhandlinger om en fangeutveksling mellom hans bevegelse og Israel pågår ved siden av våpenhvileforhandlingene. Hamas holder flere israelere i fangenskap, i tillegg til at de har likene til flere israelske soldater. De nekter å utlevere dem før Israel løslater alle tidligere fanger som ble løslatt i fangeutvekslingen for Gilad Shalit i 2011, men som senere har blitt arrestert igjen av Israel.

Flere av dem som ble løslatt har deltatt i ny terroraktivitet. Terrorister løslatt i fangeutvekslingen har direkte eller indirekte deltatt i drap på sju israelere.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart