Hamas: – Vi legger ikke ned våpnene

Hamas avviser at en våpenhvile vil bety at de legger ned våpnene sine.
Mahmoud Al-Zahar påstår at Donald Trump er jøde. (Foto: Skjermdump fra YouTube, ikke fra intervjuet som er omtalt i saken)
Mahmoud Al-Zahar sier Hamas ikke kommer til å legge ned våpnene sine. (Foto: Skjermdump fra YouTube)

En langvarig våpenhvileavtale mellom Hamas og Israel er under forhandling, men Hamas avviser at en slik avtale vil innebære at de legger ned sine våpen eller at de vil «betale en dyr politisk pris», skriver Jerusalem Post.

– Vi tjener på en våpenhvile. Våpnene forblir i våre hender og det er ingen betingelser knyttet til Hamas’ rett til å fortsette motstanden, sier Mahmoud Zahar, en av lederne for Hamas, til nettavisen Al-Khaleej Online.

Uttalelsene fra Zahar kommer som et svar på påstander fra de palestinske selvstyremyndighetene og Fatah om at en våpenhvile mellom Hamas og Israel vil legge til rette for Trumps fredsplan, som de mener vil «drepe den palestinske kampen». Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas og andre i den palestinske ledelsen i Ramallah er skeptiske til en våpenhvile mellom Israel og Hamas. De mener den vil splitte Gaza og Vestbredden.

– Den foreslåtte våpenhvilen er bare et humanitært skritt for å hjelpe befolkningen på Gazastripen, forteller Zahar videre i intervjuet.

Forhandlingene har pågått i flere måneder med Egypt som mellomledd. En av tingene som diskuteres er muligheten for å etablere en havn på Kypros som skal brukes til å frakte varer og passasjerer inn og ut av Gazastripen.

Hamas-lederen sier i intervjuet at forhandlinger om en fangeutveksling mellom hans bevegelse og Israel pågår ved siden av våpenhvileforhandlingene. Hamas holder flere israelere i fangenskap, i tillegg til at de har likene til flere israelske soldater. De nekter å utlevere dem før Israel løslater alle tidligere fanger som ble løslatt i fangeutvekslingen for Gilad Shalit i 2011, men som senere har blitt arrestert igjen av Israel.

Flere av dem som ble løslatt har deltatt i ny terroraktivitet. Terrorister løslatt i fangeutvekslingen har direkte eller indirekte deltatt i drap på sju israelere.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise