Hamas: – Vi legger ikke ned våpnene

Hamas avviser at en våpenhvile vil bety at de legger ned våpnene sine.

Mahmoud Al-Zahar påstår at Donald Trump er jøde. (Foto: Skjermdump fra YouTube, ikke fra intervjuet som er omtalt i saken)
Mahmoud Al-Zahar sier Hamas ikke kommer til å legge ned våpnene sine. (Foto: Skjermdump fra YouTube)

En langvarig våpenhvileavtale mellom Hamas og Israel er under forhandling, men Hamas avviser at en slik avtale vil innebære at de legger ned sine våpen eller at de vil «betale en dyr politisk pris», skriver Jerusalem Post.

– Vi tjener på en våpenhvile. Våpnene forblir i våre hender og det er ingen betingelser knyttet til Hamas’ rett til å fortsette motstanden, sier Mahmoud Zahar, en av lederne for Hamas, til nettavisen Al-Khaleej Online.

Uttalelsene fra Zahar kommer som et svar på påstander fra de palestinske selvstyremyndighetene og Fatah om at en våpenhvile mellom Hamas og Israel vil legge til rette for Trumps fredsplan, som de mener vil «drepe den palestinske kampen». Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas og andre i den palestinske ledelsen i Ramallah er skeptiske til en våpenhvile mellom Israel og Hamas. De mener den vil splitte Gaza og Vestbredden.

– Den foreslåtte våpenhvilen er bare et humanitært skritt for å hjelpe befolkningen på Gazastripen, forteller Zahar videre i intervjuet.

Forhandlingene har pågått i flere måneder med Egypt som mellomledd. En av tingene som diskuteres er muligheten for å etablere en havn på Kypros som skal brukes til å frakte varer og passasjerer inn og ut av Gazastripen.

Hamas-lederen sier i intervjuet at forhandlinger om en fangeutveksling mellom hans bevegelse og Israel pågår ved siden av våpenhvileforhandlingene. Hamas holder flere israelere i fangenskap, i tillegg til at de har likene til flere israelske soldater. De nekter å utlevere dem før Israel løslater alle tidligere fanger som ble løslatt i fangeutvekslingen for Gilad Shalit i 2011, men som senere har blitt arrestert igjen av Israel.

Flere av dem som ble løslatt har deltatt i ny terroraktivitet. Terrorister løslatt i fangeutvekslingen har direkte eller indirekte deltatt i drap på sju israelere.

Forrige artikkelPepsi kjøper israelske Sodastream
Neste artikkelBestill 8 siders visittkort som forklarer Israel på 1-2-3
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.