Hamas: – Vi vil skyte hundrevis av raketter mot det sentrale Israel hvis våpenhvilesamtalene bryter sammen

Yahya Sinwar sier rakettalarmen i Tel Aviv vil ule sammenhengende i seks måneder.

Rakettangrep fra Gaza mot Israel. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Rakettangrep fra Gaza mot Israel. Dette bildet er fra Gaza-krigen i 2014. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Denne artikkelen er en gave til deg fra medlemmene i Med Israel for fred (MIFF). Hvis også du blir medlem, kan vi nå ut med sannheten om Israel til enda flere. Er du medlem allerede, håper vi du vil verve en venn nå. Klikk her for å gå til registreringsskjema. Medlemskap er gratis ut året!

Hamas-leder Yahya Sinwar sa i slutten av august at de enda ikke hadde kommet til enighet med Israel om en våpenhvileavtale, men advarte i samme slengen om at hvis fiendtlighetene fortsetter kan terrorgruppen sende hundrevis av raketter langt inn i Israel, skriver Times of Israel.

– Foreløpig er det ingen endelig avtale om våpenhvile. Det som sirkulerer er forslag og ideer. Vi bestemte oss for å ende beleiringen av våre innbyggere, som har rett til å leve et verdig liv, fortalte Sinwar til palestinske journalister og analytikere på Gaza, ifølge det Hamas-tilknyttede nyhetsbyrået Shehab.

Videre advarte Sinwar om at hvis samtalene om en våpenhvile brøt sammen, så ville Hamas svare med å skyte hundrevis av raketter mot Israel.

– Det som motstandsbevegelsen skjøt i løpet av 51 dager i forrige krig kan de avfyre i løpet av fem minutter ved en [framtidig] israelsk aggresjon, sier Hamas-sjefen i intervjuet og henviser til Gaza-krigen i 2014.

I løpet av krigen ble det sendt flere tusen raketter mot Israel fra Gaza.

Ifølge hebraiskspråklige Walla news skal Sinwar ha sagt at Hamas «kan få rakettalarmene til å ule i Tel Aviv-regionen i seks måneder i strekk».

De indirekte forhandlingene mellom Israel og Hamas skal angivelig omfatte en lettelse av blokaden av Gazastripen, men på ingen måte opphevelse av den. Israel sier blokaden er på plass for å hindre at våpen og militært utstyr slipper inn til de de militante islamistene på den palestinske enklaven.

Hamas har allerede avvist at våpenhvilen vil medføre en avvæpning.

En som angivelig ikke ønsker en våpenhvile mellom Israel og Hamas er presidenten i de palestinske selvstyremyndighetene, Mahmoud Abbas.

– Over mitt lik om det skal bli våpenhvile og ro, skal Abbas ha sagt i en privat samtale, ifølge Hissein al-Sheikh, et høytstående medlem i Fatah.

Abbas skal også være sint på Egypt, som fungerer som et mellomledd i forhandlingene, for at de påtår seg en slik rolle uten at han er involvert.

Når det gjelder en fangeutveksling mellom Hamas og Israel pågår det forhandlinger om dette ved siden av våpenhvileforhandlingene, ifølge Sinwar. Hamas holder flere israelere i fangenskap, i tillegg til at de har likene til flere israelske soldater. De nekter å utlevere dem før Israel løslater alle tidligere fanger som ble løslatt i fangeutvekslingen for Gilad Shalit i 2011, men som senere har blitt arrestert igjen av Israel.

Flere av dem som ble løslatt har deltatt i ny terroraktivitet. Terrorister løslatt i fangeutvekslingen har direkte eller indirekte deltatt i drap på sju israelere.

Forrige artikkelUSA kutter all støtten til UNRWA
Neste artikkel– Vi vil møte enhver iransk trussel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -