Lynnedslag trolig årsaken til rakettangrep som ødela bolig

Tilfeldigheter holdt på å utløse en større konflikt mellom Hamas og Israel.

Terrorraketten mot Beersheba rammet boligen som huset en mor og tre barn. (Foto: IDF)
Raketten mot Beersheba rammet boligen som huset en mor og tre barn. Boligen ble totalskadet. (Foto: IDF)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Israelske tjenestemenn tror nå at raketten som ble skutt fra Gazastripen og som traff et bolighus i Beersheba i forrige uke ble avfyrt ved et uhell.

Ifølge avisen Yedioth Ahronoth har regjeringens sikkerhetskabinett akseptert en forklaring om at det var et lynnedslag som forårsaket at to Grad-raketter, som stod siktet inn mot Israel, ble avfyrt ved en tilfeldighet. Hendelsen førte nesten til en ny storkonflikt mellom Hamas og Israel.

En video som er publisert på Twitter viser at lynet slår ned på Gazastripen. Like etter blir to raketter avfyrt. Eksperter tror at spenningen fra lynnedslaget kan ha gjort at rakettene ble avfyrt.

Israels justisminister Ayelet Shaked sier i et intervju med Israel Radio at de ikke har fått bekreftet at lynnedslaget forårsaket rakettangrepet, men at basert på det de vet så «mente ikke Hamas å skyte rakettene».

To raketter ble avfyrt som følge av lynnedslaget. Den ene gjorde store skader på et bolighus, mens den andre skal ha landet i havet.

Bare tilfeldigheter gjorde at ingen ble drept. I huset som ble truffet bodde en alenemor med tre barn. Takket være rakettalarmen rakk de å komme seg i sikkerhet i tide. Akkurat i det familien hadde kommet seg inn i bomberommet eksploderte raketten på soverommene deres.

Forrige artikkelOD-mottaker klarte aldri å framlegge et eneste bevis på at de «ikke er ensidige»
Neste artikkelLeier inn cruiseskip til Eurovision
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.