Hamas har over 20.000 raketter igjen

- Dessverre er de ikke i nærheten av å gå tom for raketter, sier det israelske forsvaret.
Raketter på vei fra Gaza til Sderot. (Illustrasjonsfoto: Tipinfo / CC / Flickr.com)
Selv om terrorister har skutt over 400 raketter mot Israel det siste døgnet er de ikke i ferd med å gå tom. (Illustrasjonsfoto: Tipinfo / CC / Flickr.com)

Det israelske forsvaret sier de står klare til å gjennomføre nye luftangrep mot terrormål på Gazastripen, etter å ha bombet over 150 militære mål på den palestinske enklaven. Det israelske angrepet kom etter at palestinske terrorister skjøt over 400 raketter og granater mot en rekke israelske byer og tettsteder, som førte til at en person ble drept og flere titalls skadet.

– Vi vet om mange flere mål. Gjennom nattens angrep har vi signalisert til Hamas at vi har etterretning og evne til å angripe en rekke ulike mål som tilhører Hamas, sier IDF-talsmann Jonathan Conricus til Times of Israel.

Samtidig truer terrorgruppene Hamas og Islamsk jihad med å angripe Beersheva, Ashdod og andre israelske byer med langtrekkende raketter.

– Rundt en million zionister vil være innenfor våre raketters rekkevidde hvis den zionistiske fienden beslutter å fortsette aggresjonen, sier Hamas.

Skoler, butikker og offentlige bygninger i områdene langs Gaza-grensen er stengt tirsdag på grunn av de massive rakettangrepene fra Gazastripen, som startet mandag ettermiddag. Titusenvis av israelere har tilbragt det siste døgnet i bomberom. Aldri tidligere er det skutt så mange raketter mot Israel fra Gazastripen i løpet av ett døgn. Ikke engang under Gaza-krigen i 2014 ble det skutt så mange raketter mot Israel i løpet av 24 timer som nå.

Likevel er ikke terrorgruppene i ferd med å gå tom for raketter. Det israelske forsvaret anslår at Hamas og Islamsk jihad, de to største terrorgruppene på Gazastripen, har over 20.000 raketter og granater i arsenalet sitt. Det er nesten dobbelt så mye som Israel anslo at de hadde i 2014-krigen.

– Dessverre er de ikke i nærheten av å gå tom for raketter, sier Conricus.

Over 100 av de innkommende rakettene ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome, mens de fleste landet i ubebodde områder. Flere titalls raketter kom forbi Iron Dome og landet inne i israelske byer og tettsteder i sør. Flere boliger og leilighetskompleks ble truffet i Ashkelon, Netivot og Sderot.

– Iron Dome har fungert fenomenalt, men vi kan ikke forvente at Iron Dome klarer å stanse alt, spesielt ikke når det er snakk om så mange raketter.

Ingen Hamas-krigere er drept i de israelske angrepene. Ifølge Conricus er det fordi Hamas-lederskapet og soldatene gjemmer seg under bakken i et omfattende nettverk av underjordiske tuneller. Derfra avfyrer de rakettene ved bruk av fjernkontroll, slik at de unngår å bli drept i israelske luftangrep.

– Det er ingen hemmelighet at de gjemmer seg. De sender rakettene fra sivile områder på Gazastripen mot vår sivilbefolkning, og de gjør det mens de gjemmer seg under sin egen sivilbefolkning, sier IDFs talsmann.

Denne utbrente bussen ble mandag ettermiddag truffet av en granat skutt fra Gazastripen. (Foto: Brannvesenet)
Denne utbrente bussen ble mandag truffet av en anti-stridsvognrakett skutt fra Gazastripen. (Foto: Brannvesenet)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise