Norge ødela sjansene til FN-resolusjon som fordømte Hamas

Hillel Neuer i UN Watch kaller Norges avgjørelse for skammelig og umoralsk.
Fra åpningen av FNs generalforsamling 2015. (Illustrasjonsfoto: FN)
Fra åpningen av FNs generalforsamling 2015. (Illustrasjonsfoto: FN)

I en avstemming i FNs generalforsamling torsdag kveld norsk tid skulle det stemmes over et resolusjonsforslag som fordømte terrorgruppen Hamas. Forslaget er blitt frontet av USAs avtroppende FN-ambassadør Nikki Haley, som gjentatte ganger har anklaget FN for å være anti-israelsk.

Teksten i resolusjonsforslaget fordømte Hamas for rakettangrepene mot den israelske sivilbefolkningen og ba om en stopp i volden og angrepene.

På forhånd var det knyttet stor spenning til om resolusjonen ville trenge vanlig flertall eller 2/3 flertall. Med et krav om 2/3 flertall ville det være vanskelig å få resolusjonen vedtatt. Det var de arabiske landene som krevde at resolusjonen måtte få 2/3 flertall. Etter en avstemming ble dette kravet vedtatt med 75 mot 72 stemmer. 26 land avsto fra å stemme.

Kravet hadde ikke blitt vedtatt om ikke Norge, Sveits og New Zealand hadde avstått fra å stemme. Norge stemte i motsetning til alle EU-land ikke imot det arabiske kravet om 2/3 flertall, som i realiteten ødela alle sjanser for at resolusjonen skulle bli vedtatt i FNs generalforsamling.

Da hjalp det lite at Norge i neste runde stemte for resolusjonen. 87 land stemte for å fordømme Hamas mens 57 stemte imot. 33 land avsto fra å stemme. Selv om resolusjonen fikk et klart flertall ble den altså ikke vedtatt, på grunn av kravet om 2/3 flertall – som Norge hjalp til med å få gjennom.

Hillel Neuer i UN Watch er ikke nådig når han kommenterer avgjørelsen til Norge, Sveits og New Zealand. «Skam dere», skriver han på Twitter.

Videre kaller han avgjørelsen for umoralsk og mener disse tre landene ved å avstemme fra å stemme mot det arabiske kravet har hjulpet terrorismen.

Hvis resolusjonen hadde blitt vedtatt hadde det vært første gang at FNs generalforsamling hadde fordømt den islamistiske terrororganisasjonen.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise